AACE i Rebl Plus Nuna autosjedalice

Već ste lagano upućeni u to da vjerujem brendu Nuna i da već dugo koristimo nekoliko njihovih proizvoda. Tu je putni krevetić i Nuna Leaf Grow, a kako sam s vremenom postala i brand ambasador, moje djevojčice od prije mjesec dana imaju priliku voziti se u novim autosjedalicama. Zahvaljujući suradnji s trgovinom Mali zakladi, pružena mi je prilika podariti vrhunsku sigurnost mojoj djeci tijekom vožnje u našem automobilu, ali ne samo to, nego će se curke sad voziti i u stilu, dizajniranom od strane kreativaca iz Nune.

Jednostavno. Praktično. Stylish. To su tri riječi s kojima se nizozemski brend Nuna odlučio definirati u procesu dizajniranja svojih proizvoda. I uistinu, svi njihovi proizvodi u kategoriji dječje opreme određeni su tim principima. Jer ako nam se nešto vizualno sviđa i k tome je kvalitetno napravljeno, tada je to vrhunski proizvod. Barem meni, ja uvijek nekako prvo gledam estetiku, ne mogu si pomoći, no zato je tu suprug koji je zadužen za funkcionalni dio. Kad on kaže da je taj dio odličan onda imamo matching kombinaciju!

Naime moje tri cure se voze u autosjedalicama Nuna Rebl Plus i Nuna AACE; Amelie  i Zara imaju svaka svoj AACE model dok se Mila prpošno kočoperi u autosjedalici Rebl Plus.

Ovim blog postom bih vam htjela približiti moje iskustvo s ova dva modela Nuna autosjedalica, kako smo ukomponirali tri autosjedalice u naš auto te kako se cure ponašaju tijekom vožnje.

Počet ću s modelom Nuna AACE.

   

Mi smo smjestili dvije AACE autosjedalice jednu do druge, na stražnje sjedište automobila i to na srednju poziciju i na poziciju iza suvozača. Sjedalice koriste Amelie sa svojih 6 godina i 125cm visine i Zara s 4 godine i 104cm visine. Dakle isti model autosjedalice koriste različiti uzrasti jer je Nuna AACE kreirana za djecu od 3 do 12 godina. Definirana je sa ‘’3D Growth’’ sustavom koji omogućuje da autosjedalica raste uz dijete jer omogućuje podešavanje dubine sjedala u 3 podesiva položaja, 10 položaja po visini podesivog naslona za glavu. Napravljena je tako da se podizanjem naslona za glavu automatski prilagođava i širina naslona sjedala. Dosta zgodno! AACE u sebi ima integrirani ISOFIX sustav ali se može  koristiti i bez ISOFIX-a, ukoliko sjedalo od auta nema taj sustav, što je slučaj kod nas za naše srednje stražnje sjedalo. Naime, kako smo aktivno radili na povećanju nataliteta u Hrvatskoj (rekao bi moj suprug), te na svijet donijeli tri prekrasne cure, te iste cure moramo smjestiti u auto, a mi to radimo tako da na stražnjim sjedištima imamo tri autosjedalice,  a samo dva sjedala imaju ISOFIX sustav. Stoga su autosjedalice od Mile i Zare povezane ISOFIX sustavom dok je od Amelie povezana sa sigurnosnim pojasom. AACE model je tako konstruiran da se vrlo jednostavno može odvojiti naslon pa da se stariji dijete vozi bez toga, što nam odlično koristiti kako cure budu rasle, jer nećemo više morati kupovati nove autosjedalice bez naslona.

Prije nego su nam autosjedalice stigle, malo sam se brinula hoće li sve tri stati na stražnja sjedala unatoč što me je moj’’ poslovično nezabrinut’’ muž uvjeravao da hoće. I kad su stigle, taj isti muž je vrlo jednostavno ‘’instalirao’’ 2 x AACE i  1 x Rebl Plus u naše mlađahno vozilo (još nema ni 18 godina starosti!). Njemu je doduše sve to jednostavno, mene nemojte pitati takve stvari, ja sam za taj tehnički dio antitalent, pokaži mi kako funkcionira i to je to! Super mi je i što Ameliena i Zarina autosjedalica imaju držač čaša, no međutim kako su tri autosjedalice jedna do druge, taj dodatak nažalost nismo uspjeli iskoristiti; moramo naprosto kupiti kombi! Ne, sad se malo šalim, no super je što naš auto na stražnjim dijelovima sjedala ima preklopne stolove koji imaju predviđen utor za čašu pa moje curke koriste tu pogodnost za svako malo duže putovanje.

Nedostatak je jedino zapravo taj što nam moram priznati fali malo prostora, i voljela bih da ga imamo više kad se tri sjedalice stave jedna do druge i to što naš auto nema u srednjem sjedalu opciju ISOFIX-a. No međutim to nema veze s autosjedalicama. Moguće ih je zbuksati sve skupa na stražnja sjedala, no recimo trenutno kad su obje autosjedalice od Amelie i Zare u isto vrijeme postavljene jedna do druge, Zarinoj koja je s vanjske strane, nemoguće je podići naslon za glavu, jer za to naprosto nema prostora. Trenutno nema ni potrebe jer je Zari minimalna podesiva visina taman, no uskoro kad Amelie ostavimo samo sjedište, i to će biti izvedivo. Ovo vam sve objašnjavam čisto da vam predočim kako to izgleda u Renault Scenicu ako i vi imate taj auto.

Iskreno što se tiče samih autosjedalica ne mogu za sada naći zamjerki. Curke se tijekom vožnje ponašaju super, zabavljaju mi Milu, udobno im je, ne žale se. Što se pak tiče dizajna, ja volim taj minimalistički stil, lijepe nijanse sive i tamno plave, tako da je za mene ovo pun pogodak. Materijali su super, perivi su u perilici, što puno znači s obzirom da se u autu uvijek nešto gricka, a meni je najbolje od svega što je to autosjedalica koja raste uz dijete i volim takve inovativne stvari koje možemo koristiti duži period.

Što se tiče tehnički detalja autosjedalica Nuna AACE; testirana je prema standardu ECE R44/04 i dobila zajedničku ocjenu ‘’dobro’’ na ADAC/Stiftung Warentest 06/2018. Dimenzije autosjedalice: dubina 44-68,8 cm x širina 51,5-56,2 cm x visina 63,2-84,9 cm. Težina: 7,1 kg . Ono što bih ja rekla je da je jednostavna, praktična, stylish- i sigurna!

       

A sad nešto malo o Rebl Plus modelu u kojem se vozi moja Mila.

             

Na prvu ruku, kad smo otpakirali autosjedalicu, ostavila je dojam da je vrlo čvrsta i temeljita jer dolazi tvornički spojena za ISOFIX postolje, pa nema potrebe za nikakvim sastavljanjem. Postavili smo ovu autosjedalicu na stražnje mjesto iza vozača, i sama instalacija je bila izrazito jednostavna, dva klika u ISOFIX utore i to je to.

Također tu je i dodatni potporni stup na prednjoj strani, što još više stabilizira autosjedalicu i daje još više sigurnosti. Najbolja stavka mi je mogućnost da se autosjedalica može rotirati za 360 stupnjeva što do sad nismo nikad imali i uvijek sam si mislila kako je to fora. I stvarno je fora i praktično. Postolje ostaje fiksirano a sjedeći dio se rotira u kojem god smjeru želite tako da je lako smjestiti dijete u nju. Kada želimo zadržati dijete u sjedalu ili ga podići sa sjedala, auto-sjedalo se jednostavno okreće prema vratima i nalazi se ispred nas. Naravno to se koristi samo prilikom stavljanja djeteta u vozilo, dok za vrijeme vožnje autosjedalica mora biti usmjerena ili u smjeru vožnje ili obrnuto.

Osim te potpune rotacije, imate mogućnosti postaviti autosjedalicu u 7 različiti nagiba, ovisno o tome je li želite da bude budna i uspravna ili da spustite nagib kako bi se dijete lakše uspavalo. Rebl Plus zbog svog postolja stavlja našu Milu u viši položaj, i sad frajerica može aktivno promatrati svijet kroz prozor dok se vozimo.

U kutiji od autosjedalice dobili smo još dodatnu navlaku, tako da možete kombinirati ljetnu ili zimsku verziju, te lako po potrebi oprati ili zamijeniti ako se na primjer dogodi da starija seka da korisniku autosjedalice krafnu sa čokoladom bez da najavi taj čin roditeljima. Također tu je i newborn insert, predviđen za bebice, nismo ga imali priliku koristiti jer je Mila već velika curka, ali uopće ne sumnjam da je vrhunski napravljen, baš kao i sve ostalo od Nune.

U listopadu 2017. Rebl Plus dobio je sveobuhvatnu ocjenu “dobrog” na ADAC / Stiftung Warentest. Na taj način privrženost i oslobađanje djeteta postaje stvarno jednostavan i zabavan zadatak. Preporučena uporaba: 40 do 105 cm, od rođenja do 18,5 kg u suprotnom smjeru s ISOFIX-om (do oko 4 godine) 80 do 105 cm, do 18,5 kg u smjeru vožnje s ISOFIX-om (preporučena uporaba u dobi od 15 mjeseci)

Nije na odmet reći da je autosjedalica REBL PLUS dobitnica prestižne nagrade Red Dot Award 2015, s novim i inovativnim sigurnosnim sustavom nadmašuje sigurnosni standard i-Size.

A baš takav dojam ostavlja i na mene, da zbilja ide korak dalje i nadmašuje sigurnosni standard – funkcionalna i sigurna.

 

Ako vas zanima kako izgleda tehnički dio u teoriji, pogledajte moj novi IGTV.

Fotografije by @daniella.ods

Čujemo se novom prilikom!

Vaša Ines

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.