Amelie i njena prva modna revija
20. siječnja 2018.

Kad se spoji prekrasan božićni koncertni dan u samom središtu Zagreba gdje je advent u punom jeku, a na tom koncertu bude i divna prva modna revija koju je moja Amelie (pomalo sramežljivo) odšetala, na meni je red da napišem novi blog post.

Krenuli smo na tečaj za manekene ove jeseni i svake subote smo u Dubravi gdje moja Amelie pohađa malu modnu akademiju. Veliko iskustvo stoji iza Fashion tima modne agencije, i to još od 1998. godine, a specijalizirana je za dječji modeling, modnu produkciju revija i snimanja. Posebna pažnja je posvećena edukativnom programu od parlaonica o bontonu, igrokazu o pravilima ponašanja u prometu te radionicama o zaštiti okoliša. Tu su i zanimljive koreografije, a kroz koje se djecu uči pravilnom hodu, držanju i potrebnom stjecanju samopouzdanja, te ih se priprema za eventualne castinge i audicjie,  a po mogućnosti i reklame i razno razna snimanja. Styling, preparativna i dekorativna kozmetika, pravilna prehrana, poziranje, video snimanja su jedan od programa za starije polaznike, a o svemu tome možete pronaći na stranici od agencije Fashion team-a.

Kako se snašla u svemu tome moja Amelie? Pa moram priznati kroz njenu sramežljivost u novom okruženju, dosta dobro. Već drugu godinu ide na ritmiku i vidim da joj to posebno godi jer uvijek ima višak energije, a i to je dodatna prilika da se podruži sa svojim prijateljicama iz vrtića. Na modelingu je pak malo manje dinamičan tempo, ali je uče strpljivošću, smirenošću, i kao na ritmici, disciplini. Čak me i brinulo kako će izdržati s djecom u dvorani, a da nema trčkaranja i skakanja. Ali eto iznenadila sam se, već nakon prvog ostajanja bez mene, dočekala me s osmijehom koji mi je govorio da joj se nova ekipa i način rada sviđa. Brzo je stvorila nova prijateljstva, a djevojka Sara koja ih vodi uvijek je nasmijana, jako je draga i topla, i mojoj Amelie posebno draga.

Nakon dva mjeseca pala je i prva revija i to u humanitarne svrhe ispred prekrasnog Hrvatskog narodnog kazališta. Sara nas je dočekala ispred garderobe gdje smo se svi okupljali, pa zatim proba, pa opet u garderobu u kojem je vladala božićna atmosfera i lagana nestrpljivost do samog nastupa. Dok su mali modeli čekali svoj red vani se odvijao prekrasan božićni koncert dječjih zborova. Fashion team kids su nastupali zadnji, kao šećer na kraju. Djeca su nosila zimske jakne, kapice i šalove brenda s.Oliver.  Amelie je bila pomalo sramežljiva no kasnije se opustila i prezentirala zimski outfit  kako je najslađe znala. Čekanje do samog nastupa je zapravo ono što najduže traje i kad su tako mali naravno da su nestrpljivi, i to iščekivanje u njihovom pogledu je vjerojatno i dosadnjikavo, ali vjerujem da se kasnije sve to isplati kad se popnu na pozornicu i zajedno sa svojim prijateljima ili prijateljicama naprave pozu, dvije. Tako mali, a slatki i neodoljivi, s osmijesima punima samopouzdanja ,u trenucima kada zaslužno dobiju pljesak, znaju da im se čekanje i trud isplatio. Modni svijet je posebna jedna branša i ako imate djevojčicu koja voli pozirati, koja se konstantno presvlači iz haljine u haljinu, hoda u cipelicama po cijele dane i ponaša se kao prava slatka frajerica, mislim da bi ovakav tečaj za nju bio pravi izazov. Upravo novi kreće na proljeće, dok se mi jako veselimo  kids fashion weekendu i ostalim poučnim radionicama!

                                       

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.