image00037

Dogovorile smo se prije desetak dana da dođem pofotkati novi kutak za bebu  na kojem je radila zadnjih par tjedana i više, te da popijemo jednu kavicu prije nego se broj članova njene obitelji ne poveća za jedno malo klupko sreće. I uspjela sam je uhvatiti! Doslovno uhvatiti jer je Martina samo dva dana kasnije donijela na svijet djevojčicu Ritu.

Popile smo kavu u njenoj blagovaonici koja oduševljava svojim gallery wallom i stolicama od ratana; izmijenile neke nove ideje i planove, te sam joj naravno postavila pokoje pitanje.

Kako ti je pala na pamet ideja za “tapetu” i možeš nam malo predočiti kako je nastala?

Dječja soba je jedina soba u kojoj smo pristali radit nešto sa zidom i zato sam htjela napraviti nešto bas posebno, nešto bas naše. Veliki sam ljubitelj starih crtica (ili kako ih ja zovem, PRAVIH crtica), posebice Čudesne sume i Čarobnjakovog šešira koje je, između ostalog, animirao i moj tetak, pa sam se umjesto modernih dekora odlučila napraviti svoj. Izrada je krenula od skice set upa na kojem su vidljivi svi moji najdraži likovi. Skicu sam užicala od tetka pa je onda, dio po dio, projektorom prenosila na zid. Projiciranu skicu prenosila sam na zid olovkom pa pojačala kistom i crnom bojom. Dio dizajna sam zatim obojala laganim nijansama kako bi zid izgledao kao “nedovršeno obojana bojanka”.

Koliko si “luda” za rozom bojom? Krenulo je s vintage komodicom, misliš li da će ta boja na kraju obilježiti sobicu male princeze?

Nimalo! Ali nekako te ipak povuče i privuče, pogotovo u ovim pastelnim, njezinim varijantama. Svakako će je obilježiti, ali je nastojim razblažiti nekim drvenim elementima, zelenom bojom, sivom ..

Koliko već DIY projekata ima uopće dječja sobica? Nabroji mi u kratko?

Ne znam nikad točan broj DIY projekata jer se često nade par malih za koje potpuno zaboravim da su DIY. Osim toga, ako za bilo koju sobu imam poštenu listu za DIY-eve koje planiram napraviti, to je sigurno za Ritinu sobu. Za sad su tu komoda za presvlačenje, fotelja, luster, podna lampa, okviri za slike, ciglasti zid, zidni mural …

Kojem DIY projektu si se najviše veselila za njenu sobu, a koji to je bio najizazovniji? Koji ti je najdraži?

Sve od navedenog je vjerojatno Čudesna suma na zidu, iako sam jednako oduševljena kako je dobro ispala i komoda za presvlačenje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.