Božić u Mali zakladi
03. prosinca 2018.

Ne znam jeste li se pitali što konkretno znači Mali zakladi? Možda vas nije interesiralo ili niste uopće razmišljali o tome, no kada sam po prvi puta krenula za Ljubljanu na otvaranje tog divnog dućana, morala sam provjeriti na google translateu. Čisto iz znatiželje da vidim kako se zove najljepši dječji dućan! Mali zakladi u prijevodu znači mala bogatstva. I složili biste se da to tako uistinu i je. Nakon tog prvog posjeta, vrckava i vesela vlasnica Petra i ja odmah smo kliknule i tu je nastala jedna divna suradnja; što poslovna, što prijateljska.

Mali zakladi pomno bira kvalitetne, a estetski lijepe brendove, što je danas svima nama dosta važno. Ne samo da bude funkcionalno, mi želimo da to bude i lijepo, da bude inovativno, da recimo torbu koju nosimo za pelene svojih klinaca jednom bude torba za laptop; da kinderbet jednom bude krevetić, da njihaljka za bebu bude ujedno i fotelja za veće dijete, a da se uz to i divno uklopi u vaš lijepo uređen dom, da ne odskače od svega već da svojim bojama i teksturama bude estetski u stilu s ostatkom vašeg stana. Tako su među spomenutim proizvodima neki od brendova koje obožavam, a koje Mali zakladi nudi,  a to je Ju-Ju-Be torba, Babyhood krevetić te Nuna ležaljka za bebe. Osim spomenutih brendova, takođe još od nekih mojih favorita koji se mogu naći u dućanu i koje koristimo kod kuće su Aden + Anais, Sleepyhead, Le Toy Van, Milestone, Beaba, Elodie details, Sophie la Girafe, Banwood, Childhome, Done by deer, Ergobaby, Nobodinoz, 4moms, Design letters, Dolly by Le Petit Tom… Pogledate li malo moje fotke na Instagramu naći ćete ih na velikom broju fotografija.

Petra, uvijek inovativna, puna ideja, života i planova ovog me puta pozvala da u dućan unesem malo božićnog duha. Naravno da sam odmah pristala iako je to za mene bio moram priznati veliki projekt. No kakva jesam, i volim minimalne detalje, ostala sam svoja i dućan okitila onako decentno i jednostavno, a opet božićno i veselo. Imala sam svoju slobodu u uređenju a kako se radi o poslovnom prostoru kojeg se uređuje dosta ranije, a ukrasi skidaju kasnije, odlučila sam se za umjetno bilje, a najuvjerljiviju imitaciju pronašla sam u Dobrom partneru. Iznimno me oduševio svojim izborom i od svih dućana koje sam obilazila (a obišla sam ih uistinu puno na dosta lokacija i po nekoliko puta), vraćala sam se opet njemu. I prije sam u Dobrom partneru pronalazila odlične stvari, no ovaj božićni asortiman bio je stvarno prepun izbora! I sve što sam kupila nestalo je već krajem studenog. Vidjet ćete kako vjenčići uvjerljivo izgledaju prirodno.

Osim njih tu su dva mala umjetna borića, samo ukrašena snijegom i češerima, a izgledaju tako neodoljivo slatko, kao da ste ih netom donijeli iz šume. Malo lampica, malo visećih zvijezda, adventski vijenac i to je više manje to.

Jedna od najdražih mojih DIY uradaka su dva staklena zvona koja sam napravila u božićno šumskom stilu. Mislim da će vas oduševiti! Pravu mahovinu kupila sam na zelenoj tržnici, a u Mulleru jelena, medvjeda i zeku. Zeki sam napravila šal od crveno bijele vrpce koje ima u Ikei, a jelen stoji uz naslagane poklone na kojima je na vrhu grančica bora. Po njima sam posula umjetni snijeg. To su mi iskreno najdraži božićni ukrasi koje sam kreirala do sad. Iza blagajne vise čisto jednostavni zeleni vijenci s bijelim kuvertama, a na samom ulasku dućana na povišenom postolju zamislili smo Božićnu bajku s igračkama, tamo ćete vidjeti predivnu drvenu Le Toy Van kućicu za djevojčice.

Nadam se da će vam se svidjeti moji minimalistički detalji, a budete li pomno pratili, uskoro vas čeka jedan divan giveaway u suradnji s Mali zakladi! Uživajte u fotkicama koje je svojom čarolijom napravila Danijela Šola Kušec i pišite komentare!

  P.S. Mali slatkiš u Sleepyhead gnijezdu i u Lucijinom naručju je Danijelin Oliver koji je poput moje Mile, najbolja beba, samo bi spavao i papao!                                                                                                            

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.