Božićna radionica kod Lele
01. prosinca 2017.

Već nekoliko godina pratim rad Lele Design. Točnije od svog vjenčanja kada sam dobila prekrasan buket na poklon, a taj se buket isticao više od ostalih. I tada sam guglala i tražila, jako me interesiralo tko stoji iza te posebnosti. Stoji Lela Mirela Mikšić, koja se bavi organizacijom vjenčanja, poslovnih eventa, stylingom za razna snimanja, editorijala za časopise i magazine, scenografije za tv kuće, dekoracijama i uređenjima poslovnih i privatnih prostora, cvjetnim i kreativnim radionicama, internet trgovinom cvijeća kao i dostavom cvijeća. Lela se bavi time preko 20 godina. Kada vidite njene radove to se jednostavno osjeća da je drugačije od drugih, a epiteti koji bi najbolje opisali Lelu bili bi  da je jedna divna i energična kreatorica raskošnog i romantičnog cvjetnog stila, i prava radoholičarka, koja je svakog dana na nogama od ranog jutra jer osobno bira cvijeće na veleprodaji. Puna maštovitih i posebnih ideja, s najljepšim i najbajkovitijim showroomom u gradu, jedna je vrlo vesela i topla osoba te zrači nekom posebnom karmom koja privlači i šalje pozitivnu energiju. Njezin osmijeh, opuštenost i sva ta lakoća s kojom stvara predivne dekoracije, potiče te na kreativu, i govori ti da ne postoje granice, sve je moguće i možeš sve. Tako sam ja doživjela susret s njom. Lela prati svjetske i domaće trendove i to se posebno ističe u njenim radovima koji su uvijek ispred drugih. Uvijek nešto novo možeš vidjeti kod Lele. Nešto što drugdje baš i nema.

Zato vam za početak najdražeg mi mjeseca prosinca želim podijeliti što sam naučila prošli petak. Imala sam priliku sudjelovati u jednoj od Lelinih divnih radionica na kojoj smo učili kako napraviti adventski vijenac te nam je pokazala kako inspirativno i s lakoćom ukrasiti svoj stol i općenito dom ovog Božića. Za dobrodošlicu nas je dočekao ukusan liker Eggnot i divne slastice iz Alegrie, uz sok od brusnice i osvježavajuće vode s limunom, i to na maštovito dekoriranom stolu punom detalja. Od češera, lampica, vintage sanduka, crvenih bobica Ileksa u visokim vazama, do same prostorije iznad nas koja je očaravala cvjetnim instalacijama od razno raznog sušenog bilja, cvijeća, lišća, božićnih vijenaca i visećih kuglica. Ono što mi je prvo i najviše zapelo za oko bio je čaroban oblak od vate s kojeg romantično vise pahulje i božićne kuglice. Cijeli showroom odiše bajkovito i čarobno; police popunjene divnim vazama, stol od narezanih ploški drveta odnosno panjeva (upravo kakve ja imam doma, rustikalni i neobrađeni, samo u puno većoj varijanti), prekrasni komadi starinskog namještaja u shabby chic stilu; sve puno svijeća, lampica i naravno nezaobilaznog cvijeća radi kojeg sam upravo i poželjela doći na ovo mjesto.

                     

Nekoliko stepenica niže nalazi se radionica u kojoj smo učili i stvarali. Na velikom stolu nas je dočekao sav materijal, a Lela je bila na čelu vrlo kratko, gdje je započela svoje uvodno predavanje, te je ubrzo letjela s jedne strane na drugu kako bi nam pojedinačno pokazala osnove i usmjerila nas  u našem radu. Bazu božićnog adventskog vijenca radili smo od nordijske jele, lovora i imele u golden rose nijansama koje je postigla auto lakom. Škare, žica, vijenac od slame i to je to. Sve ostalo je trebalo prepustiti mašti na volju. Čakulanje i  smijeh u kombinaciji s učenjem i radnom atmosferom pridonijelo je jednom jako lijepom iskustvu. Najzanimljivije od svega je kako smo sve s istim materijalom i istom teorijom napravile u potpunosti različite vijence. U svakome se pokazao odraz nas samih. Neki su bili skroz jednostavni, neki puni detalja, neki simetrični, neki razbacani. Svaka polaznica je svoj rad ponijela doma, a nakon što smo bile gotove, draga Lela nam je pokazala kako vijenac smjestiti na stol i ukomponirati s ostalim detaljima kako bi stol bio još čarobniji i kao takav bio spreman za goste koje očekujete u nadolazećim blagdanskim danima. Nakon dekoriranja stola, uz pjesme Sinatre nazdravile smo kuhanim vinom, a naši nepci uživali su u božanstvenoj slatko kiseloj torti od mrkve i naranče.

                                   

Divan način za započeti vikend, rekla bih. Nije vam potrebno nikakvo predznanje, radionica je namijenjena svima i vjerujem da biste uživali ako ste kreativna duša i ako želite naučiti nešto novo. Svoj rad nosite sa sobom doma kako biste mu se divili vi sami, a i kako bi se hvalili pred drugima (naravno) jer je upravo vaš vijenac onaj najljepši.  A kad još danima sanjate cvijeće  i samo mislite o vijencu kojeg ste kod Lele radili prije nekoliko dana, onda znate da je to bio pun pogodak. To je tako kod Lele, kad se nađete na mjestu gdje dobre emocije rastu.

A ako si želite sljedeći petak rezervirati za prekrasnu dozu ispunjenu kreativom, božićnim duhom i druškanjem s divnim ženama, još uvijek se stignete prijaviti za Lelinu radionicu koja će se održati za točno tjedan dana, 08.12. u Lela Design studiju u 18,00 sati. Biti će to Lelina radionica ukrasnih vjenčića za vrata, a ako sam vas imalo zainteresirala, sigurno ne želite propustiti taj petak i već sad se prijavite na radionicu. Otvorite svoj um i odletite van stvarnosti u jednu novu čarobnu bajku! A za kraj, još par fotkica o nastavku bajke na mom stolu u mom domu.

             

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.