Processed with VSCO with hb1 preset

Ove godine u mom stanu ćete naći prirodne i jednostavne detalje. Nekako mi tako s godinama dolazi da mi vrijedi pravilo više je manje. Radila sam sama vjenčiće i kupila neke nove sitnice za dom. Čak sam ostavila  pampas koji prije vuče na ljeto nego na zimu, ali baš mi se lijepo uklopio. Osim njega tu je čempres, nordijska smreka, bor i eukaliptus. Puno lampica, eterična ulja s mirisnim notama Božića, božićni kolačići i obitelj. Drugo vam ne treba. I budite kreativni. Danas su Instagram i Pinterest najveći izvor inspiracije i što god zamislite da biste mogli napraviti uvjerena sam da već postoji slična varijanta vaše zamisli koja vam može poslužiti kao inspiracija i nit vodilja. Samo si malo dajte truda, pronađite stil koji vam odgovara, proskrolajte, pogledajte koji video, primite se posla i imate božićne dekoracije spremne!

Svjetleće kućice, Pepco
     
Jastučnice, Pepco
                 
Šalica i termosica, Pepco

Mi smo se ove godine odlučili na adventski kalendar koji se sastoji od zadataka za naše djevojčice. Svaki dan jedna od njih otvara papirić i čita svoj zadatak oko kojeg se mora potruditi. Prvi dan zadatak je bio snalažljivost. Amelie je morala sama pustiti neku pjesmu da nam svira. Brzo se snašla, uzela je tatin mobitel i pronašla na YouTube-u pjesmu o Sv. Nikoli. I tako smo nastavili cijelo popodne slušajući božićne pjesme. Drugi dan zadatak je bio kreativnost / apstrakcija. Amelie je morala zamisliti neku novu boju i reći nam kako izgleda i kako se boja zove. Mislite li da je moguće zamisliti novu boju? Djetetovoj mašti sve je moguće. Boja se zove akuna! I kombinacija je zebrastih i šarenih nijansni. 🙂 Treći dan zadatak je bio kreativno izražavanje. Zara se trebala potruditi svojoj seki nacrtati tetovažu. Amelie nije baš ljubiteljica tetovaža, ali zato je Mila bila oduševljena te odmah pružala rukicu. Četvrti dan adventskog kalendara Zara je dobila temu obitelj, a zadatak je bio da ispriča zašto voli svoju sestru. Petog dana tema je bila njegovanje tradicije; očisti svoju čizmicu jer večeras vam stiže sv. Nikola. Šesti dan tema je darežljivost, gdje je Amelie dobila zadatak da svojoj seki pokloni neku svoju stvar. Tu smo pričali o tome kako je seka nezamjenjiva, i kako joj materijalno ne smije nikad biti važnije od seke jer je seka samo jedna. Dan sedam bio je baš izazovan! Tema je bila učenje, a curke su dobile zadatak da izaberu koji žele jezik i na tom jeziku nauče reći “Bok ja sam Amelie / Zara i želim vam Sretan Božić!” Amelie je izabrala francuski, a Zara kineski. 8. dan adventskog kalendara tema je bila zajednički posao gdje je zadatak bio napraviti božićne kolačiće s mamom i tatom. To smo radili jučer i baš smo u tome uživali. Mila je bila nestrpljiva te maznula tijesto i strpala ga u usta. A cure su se duuugo zabavila uz modlice i stvaranje različitih božićnih oblika. Što smo još snimili i koji nas još zadatci očekuju možete zapratiti na @more_less_family profilu u storijima. A sve prethodne zadatke spremila sam u highlight Advent.

Kako vam se sviđa ova ideja? Meni je baš drugačija. Htjeli smo ih odmaknuti malo od slatkiša i igračaka jer toga uvijek imaju previše. Probajte i vi s vašim klincima ovih dana biti što kreativniji. Znam da je uz posao teško pronaći vrijeme, ali barem se potrudite biti prisutni. Odmaknite na sat vremena dnevno mobitel od sebe i posvetite se njima. Mirišite ih, mazite, škakljajte, slažite kockice, pogledajte neki božićni film skupa ako su vam klinci već stariji. Smislite nešto što će biti vaš božićni običaj svake godine. Da vam ovo doba bude toplo, kreativno i ispunjeno sitnicama. I ne zaboravite se smijati! I mašati. Uz obitelj te dvije stvari su uvjet za veseo i topao Božić!

Fotka: @lilihalodecoration
     
Dječja vesta, Pepco
 
Modlice za kolače, Pepco
         

Čujemo se opet uskoro i želim vam lijep ostatak vikenda,

Ines

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.