Još prošle jeseni negdje krajem 11. mjeseca objavila sam nekoliko fotki dvaju prekrasnih artikala koje sam naručila s Ferm living stranice. Shell pot pikirala sam već duže vrijeme i odlučila sam se počastiti, to mi je bio božićni poklon sebi samoj. Zatim sam vidjela jednostavan minimalistički adventski vijenac, odnosno zdjelu koja ima predviđena mjesta za svijeće i koju mogu također koristiti kroz godinu, te napuniti cvijećem i detaljima koji su prigodni uz godišnja doba. Oduševila me i znala sam da će to biti najdivnija zdjela za adventsku varijantu vijenca na našem stolu. Nisam je odmah objavila na Instagramu već nakon nekog vremena pa kad su krenuli upiti gdje se može naručiti, bilo je već kasno jer se Božić bližio i adventski kalendar je već počeo s odbrojavanjem. Sjetila sam se tako da bih mogla ove godine malo ranije napisati jedan kratki mali blog post čisto kao reminder za sve vas koji ste si željeli tu zdjelu ii neke druge detalje od Ferm livinga.

Zdjelu sam koristila i u uskrsnoj varijanti gdje sam je napunila grančicama masline i drvenim jajima. Sada dolazi božićni period, valja mi samo nabaviti nove svijeće i nekoliko detalja kojima ću popuniti zdjelu. Zdjela je od keramike, a onu koju sam izabrala je Large veličine. Imate i u varijanti small i medium. 

Vaza u obliku školjke je jedna pak posebna priča i vjerujem da vam je jedan od dražih dekorativnih detalja koji krasi moj stan. Pretpostavljam to jer vrlo često dobijem upit gdje sam je kupila. Ako si date malo truda na stranici Ferm livinga naći ćete cijeli video i opis procedure stvaranja ovog prekrasnog dekorativnog komada. Na Pinterestu ima također 100 i jedna ideja s fotkama u prostoru gdje možete vidjeti da je uistinu jedan impresivan komad dekora.

Vaza se radi na način gdje se savršeno izmiješana glina ulijeva u dvodijelni gipsani kalup kako bi se stvrdnula i osušila. Gipsani kalup ubrzava proces sušenja, jer upija dio viška vode iz gline. Tu dolazimo do vještine razdvajanja dva dijela gipsanog kalupa u savršenom trenutku.  Glina mora biti gotovo potpuno stvrdnuta, ali i još uvijek malo vlažna da bi lončar mogao obrezati predmet. 

Izrada Shell Pot-a spor je i složen proces kojim upravlja nekoliko različitih ljudi u tvornici Cháozhōu u Kini; od kojih je svaki stručnjak u svojoj profesiji. Svaki lonac za školjke formira se u kalupu, pažljivo je obrezan ručno, nekoliko puta pečen na visokoj temperaturi između 800-1.230°C do 20 sati ukupno za sazrijevanje. Evo ovdje možete pogledati pročitati i pogledati detalje kroz jedan video.

Behind the Shell Pot production

Evo još par fotkica, a na kraju vam ostavljam linkove na web shop.

Evo ostavljam vam linkove na vazu i zdjelu pa si škicnite.

Klikni na artikl koji te zanima:   

Bowl candle holder – large

Shell pot

Želim vam lijep ostatak vikenda, tipkamo se …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.