Processed with VSCO with hb1 preset

Nedavno sam u suradnji s JYSK-om za JYSK Life Club radionicu na svom Instagram profilu u obliku IGTV-a, snimala moje tri varijante kućnog ureda. Ne mogu se na kraju odlučiti za favorita, sva tri su mi fenomenalna. Posljednji, koji je muškog karaktera nije baš u potpunosti u mom stilu, ali je zato moj Ivan bio oduševljen odabirom gaming stolice.

Prije nego sam se odlučila na odabir stila i boja, inspiraciju sam pronašla na Pinterestu i Instagramu, te je nakon toga slijedilo skrolanje po JYSKovoj stranici kako bih pronašla svoje favorite i složila tri setupa.

Ovako je to izgledalo kad sam na kraju složila svoje moodboardove.

Prije svega kad razmišljate o stvaranju radnog kutka u vašem domu vodite se pravilom da to bude jedno zdravo i prozračno okruženje. Prostor koji će odisati svježinom, imati dosta svjetlosti, a opet nužno ne previše. Meni je za rad kod kuće dosta bitna svjetlost i to prirodna jer je u opisu mojih svakodnevnih aktivnosti puno fotografiranja i slaganja setupa, pa mi je to jedan od bitnih faktora. Nekome će to možda biti manje važno ako je cijeli dan za laptopom ali sigurno se ne želite pronaći u zamračenom i prigušenom prostoru. Nemojte svoj radni stol zatrpati s previše detalja jer će vam na kraju odvući pažnju. Pokoja kutijica s potrebnim priborom, tegla s živim cvijećem, poster s inspirativnom porukom ili još bolje vaš moodboard ispunjen ciljevima i planovima, laptop i to vam je to! Dovoljno još da stane šalica kave i čaša vode.

Pa da krenemo s prvom kombinacijom!

Kombinacija smeđe, crne i zlatne

U ovoj kombinaciji htjela sam se poigrati malo tamnijim nijansama jer je moj stan uglavnom svjetlih tonova pa mi je ovo bio baš izazov, a na kraju i pravi primjer kako tamno u prostoru može biti jako lijepo i ugodno. Stil koji me vodio u stvaranju ovog setupa je industrijski,a opet finalno sam željela da odiše skandinavskom jednostavnošću. Prevladavaju crna, zlatna i drvo. Polica Trappedal koju sam izabrala za detalje može vam poslužiti i kao pregrada u vašem domu. Još davno kad smo suprug i ja živjeli u prvom stanu prilikom trudnoće moje prve djevojčice, živjeli smo nekoliko mjeseci u jednoj maloj garsonjeri i tu nam je jedna polica služila kao „zid“ između kutka za spavanje i dnevnog boravka. Tako da razmislite i o toj varijanti ako imate manji prostor. Polica je u mom primjeru prozračna jer su detalji minimalistički no ako je popunite s kutijama ona će se zatvoriti i dobiti taj efekt zida. U ovoj kombinaciji home officea boje koje prevladavaju su tamne, ali tu je drvo koje daje toplinu. Za radnu stolicu izabrala sam Jonstrup boju konjaka, a radni stol i blagovaonski stol su gotovo isti. Stolicama tanke nogice daju prozračnost u prostoru, kao i sam naslon pa tako cijeli prostor odiše jednostavnošću. Nemate osjećaja da je pretamno. Dodajte pokoju biljku u tegli, svježe cvijeće na stol ili suhi pampas u vazi i to će također pridonijeti skladu cijele kombinacije. Lampa Albert na radnom stolu daje toplinu i upravo sam se zbog tamnijih tonova odlučila na jedan detalj od ratana.

Ajmo sada na kombinaciju broj dva!

Matching radna stolica za kombinaciju blagovaonskog stola

U ovoj sam kombinacjii htjela povezati radnu stolicu Kokkedal sa stolicama blagovaonskog stola, također model Kokkedal i to u manjem prostoru gdje se štedi na komadima namještaja pa je stolica koja je ujedno radna, dio blagovaonskoe kombinacije. Radni stol Tamholt s drvenim nogama lijepo se povezao sa stolicama za okruglim blagovaonskim stolom koje su također kombinacija drva, dok je radna stolica bijelog postolja što se odlično spojilo s bijelim blagovaonskim okruglim stolom Ringsted koji je moj apsolutni favorit ove kombinacije i predivno mi se uklopio u cijelu ovu pričču ( a i generalno u moj stan 🙂 Dakle išla sam na matching kombinaciju materijala i boja, te na kraju u cijelom prostoru prevladavaju siva, bijela, drvo i roza. Ideja je da radni prostor ne bude nametljiv, da bude prozračan te da nam previše stvari ne zauzima prostor. Što se tiče radne stolice u ovom primjeru, slična situacija je i kod nas. Naš blagovaonski stol ima tri dječje stolice i nama kad dolaze gosti doslovno nedostaje stolica za odrasle. Ovo je super primjer gdje jedna liepa radna stolica  ima dvije funkcije i lijepo se uklapa u cijeli interijer. Jer prilikom dolaska naših gostiju, moram izvući dodatne stolice kako bi gosti imali svoje mjesto za stolom.  Detalji koji su dali ovom prostoru toplinu su definitivno Sandeltre tepih od jute i pamuka, drvene nogice, cvijeće na stolu i prozračna Kanstrup vintage kolica tj mogli bismo ga nazvati stolićem s kotačićima, i tu u boji ruže, koja su tu da bi nam dala dodatni prostor za knjige i ostali potreban pribor za rad. Siva boja zida i zlatno bijeli lusteri zaokružili su cijelu priču i prostor učinili modernim, jednostavnim i ugodnim.

I za kraj kombinacija broj tri!

Radni kutak za njega

Ovdje sam se vodila time da bude što jednostavnije. Boja koja prevladava je crna. Ono što je najbitnije u ovoj kombinaciji je da kad radimo od kuće i cijeli dan smo za laptopom, da je odabir kvalitetne radne stolice također jedan bitan faktor. Ja vrlo često estetiku stavljam ispred svega, dok moj Ivan funkcionalnost pa se nekako na kraju moramo dogovoriti i pronaći sredinu. Ako imate djecu koji su gameri  i obožvaju igrati igrice i vise redovito s ekipom na „plejki“ onda vjerujem da će ova kombinacija biti pun pogodak. Stol je jednostavan, ima mjesto za vodu i slušalice,a radi se o modelu Halsted. Gamborg gaming stolica je podesiva, vrlo udobna i kaže Ivan doslovno možeš spavati u njoj. Iznad stola postavili smo police predviđene za par detalja kako ne bi sve bilo monotono. Tu sam izabrala nekoliko zgodnih detalja poput sata, jedne dekorativne skulpture i lampe. Cijeli ovaj setup mogu zamisliti uz neki zanimljivi betonski zid, onako industrijskog stila. Ako vam dosadi igranje ili rad za stolom, ovaj sam kutak zamislila u spavaćoj sobi, tako da se možete vrlo lako samo prebaciti i na krevet, uzeti pomćni stolić nastaviti sve s ispruženim nogama. Kako bi kombinacija malo živnula predlažem neku zelenu biljku do stola kao što sam to iskombinirala u svom primjeru.

Koji home office je vaš favorit?

1 thought on “Home office”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.