Bili smo u Amsterdamu prije dva mjeseca. Naravno da sam vam ostavila još fotki koje nestrpljivo čekaju u pripremi. Biti će tu najviše interijera. Pa počnimo!

Odsjeli smo u hotelu čiji me stil ostavio bez teksta. Hotel QO nalazi se tik uz stanicu metroa, na nekoliko kilometara od samog centra, a s obzirom na točnost, brzinu i efikasnost nizozemskog javnog prijevoza- uživate u mirnom okruženju predgrađa, dok je centar Amsterdama tek deset minuta udaljen od vas. Stambene zgrade i poslovna zona koja okružuje hotel naprosto fasciniraju arhitekturom i načinom na koji su se uklopile u amsterdamske vodene i zelene površine.

Ono što definira identitet ovog hotela je koncept održivosti i ekologije. Diči se time što je izgrađen od recikliranog materijala, svaki dio zgrade ima neku priču. Trećina betona primjerice korištena za izgradnju hotela, preuzeta je od srušene zgrade u Amsterdamu. Tepisi su napravljeni od sto posto recikliranih ribarskih mreža čime se povezuju s nizozemskom poviješću života uz more. Ono što me fascinira je 21. kat hotela na kojem se nalazi samoodrživi eko sustav tj. plastenik u kojem uzgajaju hranu, povrće, pa čak i ribu za svoj restoran i bar.

restoran hotel qo amsterdam

 

restoran hotel qo amsterdam

 

doruack palacinke hotel qo amsterdam

 

cokolada i kava restoran hotela qo amsterdam

 

Zatim, voda koja odlazi prilikom tuširanja, koristi se za wc školjku i čak štoviše, njima bi bilo drago da uživamo i tuširamo se što više, jer kako kažu, njihovi tuševi su napravljeni da čine dobro. Mislim tko i ne bi poželio dugo tuširanje u dizajnerski prostranim tuševima! Poanta zapravo cijele te priče jest ta da nam hotel prenosi suštinu nizozemskog života. Recikliranje. Poštovanje prema prirodi i prema sebi. Zamislite hotel ima inteligentnu termalnu fasadu koja se usklađuje s vremenom van hotela. Ukoliko je jako hladno, stvara bolju izolaciju i pušta više svjetlosti u hotel, i to samo kad ste vi van sobe, a kad ste u sobi, onda vi imate kontrolu, kako bi se što manje potrošila energije.

 

lobby hotel qo amsterdam

 

hotel qo amsterdam lobby

 

bar hotel qo amsterdam

 

Svaka prostorija hotela odiše nekom drugačijom pričom, a sve skupa povezano je u jednu divnu i okom ugodnu estetsku cjelinu. Ono što me najviše privuklo bila je jednostavnost i povezanost različitih materijala od drva, betona, opeke, mramora, mesinga ili pak pliša. Sve vam govori da je to jedan miks, jedna inspirativna i energična eklektika. Generalno rekla bih da je uređen u skandinavskom stilu, pogotovo spavaće sobe, a koje opet imaju i notu industrijskog stila. Kod recepcije možemo naći pliš i mesing koji podsjećaju na sredinu prošlog stoljeća, a konferencijsku salu definira moderan skandinavski stil.

 

interijer hotel qo amsterdam

 

hotel qo amsterdam lobby plant

 

interior design hotel qo amsterdam

 

hotel qo amsterdam lobby view

 

amsterdam hotel qo dizajn interijera

 

bar view hotel qo amsterdam

 

hotel qo amsterdam table and chairs

 

Drugi dan boravka u hotelu solo sam prošetala hotelom kako bih uživala u detaljima. Kroz hotel nailazila sam na prekrasno uređene barove, hodnike, prostorije, konferencijsku salu. Hotel ima nekoliko različitih sala namijenjenih za evente, razno razne seminare, team buildinge..

 

hotel qo amsterdam plants trough glass view

 

hotel qo amsterdam lighting fixtures

 

hotel qo amsterdam sofa nad armchair

 

hotel qo amsterdam bar view

 

hotel qo amsterdam bar chair and table

 

hotel qo amsterdam bar tables line

 

hotel qo amsterdam golden tables

 

hotel qo amsterdam conference room

 

hotel qo amsterdam top lobby view

 

hotel qo fifth floor number

 

Boravili smo u dvije spojene sobe.Točnije curke su bile u svojoj sobi, svaka u svome krevetu, a muž i ja u drugoj i Mila s nama. Sobe odišu smirenošću, a prevladava prirodno svjetlo i prirodni materijali. Boje su zemljane; smeđa, zlatna, bijela, crna. Detalji su složeni smisleno i sa stilom; od uzoraka na jastucima do podložaka za kavu ili čaj koji ujedno imaju njihov logo. Moje curke bile su oduševljene debelim i mekanim poplunom koji su bili na povišenim krevetima, a najviše ih se dojmio tv na zidu. To doma neće naći u svojoj sobi. U našoj spavaćoj imali smo krevetić za Milu. Sve je bilo estetski dozirano točno po mojoj mjeri. Od radnih lampi, boja, fotelja, walk in tuša, zlatne slavine, materijala. Eto pogledajte i recite, vjerujem da vas interijer neće ostaviti ravnodušnim.

 

hotel qo amsterdam room interior design

 

hotel qo amsterdam room bed

 

hotel qo amsterdam room interior design

 

zlatna slavina hotel qo amsterdam

 

hotel qo amsterdam umivaonik

 

hotel qo amsterdam baby crib

 

hotel qo amsterdam bumprider kolica

 

hotel qo amsterdam voda

 

coffee in room hotel qo amsterdam

 

hotel qo amsterdam kava u sobi

 

hotel qo amsterdam naslonjac u sobi

 

podlozak za kavu hotel qo amterdam

 

hotel qo amsterdam djecji krevet televizor

 

beba na krevetu hotel qo amsterdam

 

hotel qo amsterdam soba i wc

 

hotel qo amsterdam crno zlatna lampa

 

hotel qo amsterdam djecji krevet i televizor

 

drinking coffee in hotel qo amsterdam

 

hotel qo amsterdam otac i dijete

 

hotel qo amsterdam lounge

 

hotel qo amsterdam zara

 

hotel ao amsterdam djeca u sobi na krevetu

 

U sljedećem blog postu očekujte temeljit izvještaj našeg četverodnevnog boravka u Amsterdamu. To će biti veselo!

Voli vas Ines

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *