Hotel HQ Amsterdam
18. siječnja 2019.

hotel qo amsterdam

Bili smo u Amsterdamu prije dva mjeseca. Naravno da sam vam ostavila još fotki koje nestrpljivo čekaju u pripremi. Biti će tu najviše interijera. Pa počnimo!

Odsjeli smo u hotelu čiji me stil ostavio bez teksta. Hotel QO nalazi se tik uz stanicu metroa, na nekoliko kilometara od samog centra, a s obzirom na točnost, brzinu i efikasnost nizozemskog javnog prijevoza- uživate u mirnom okruženju predgrađa, dok je centar Amsterdama tek deset minuta udaljen od vas. Stambene zgrade i poslovna zona koja okružuje hotel naprosto fasciniraju arhitekturom i načinom na koji su se uklopile u amsterdamske vodene i zelene površine.

Ono što definira identitet ovog hotela je koncept održivosti i ekologije. Diči se time što je izgrađen od recikliranog materijala, svaki dio zgrade ima neku priču. Trećina betona primjerice korištena za izgradnju hotela, preuzeta je od srušene zgrade u Amsterdamu. Tepisi su napravljeni od sto posto recikliranih ribarskih mreža čime se povezuju s nizozemskom poviješću života uz more. Ono što me fascinira je 21. kat hotela na kojem se nalazi samoodrživi eko sustav tj. plastenik u kojem uzgajaju hranu, povrće, pa čak i ribu za svoj restoran i bar.

restoran hotel qo amsterdam   restoran hotel qo amsterdam   doruack palacinke hotel qo amsterdam   cokolada i kava restoran hotela qo amsterdam  

Zatim, voda koja odlazi prilikom tuširanja, koristi se za wc školjku i čak štoviše, njima bi bilo drago da uživamo i tuširamo se što više, jer kako kažu, njihovi tuševi su napravljeni da čine dobro. Mislim tko i ne bi poželio dugo tuširanje u dizajnerski prostranim tuševima! Poanta zapravo cijele te priče jest ta da nam hotel prenosi suštinu nizozemskog života. Recikliranje. Poštovanje prema prirodi i prema sebi. Zamislite hotel ima inteligentnu termalnu fasadu koja se usklađuje s vremenom van hotela. Ukoliko je jako hladno, stvara bolju izolaciju i pušta više svjetlosti u hotel, i to samo kad ste vi van sobe, a kad ste u sobi, onda vi imate kontrolu, kako bi se što manje potrošila energije.

  lobby hotel qo amsterdam   hotel qo amsterdam lobby   bar hotel qo amsterdam   Svaka prostorija hotela odiše nekom drugačijom pričom, a sve skupa povezano je u jednu divnu i okom ugodnu estetsku cjelinu. Ono što me najviše privuklo bila je jednostavnost i povezanost različitih materijala od drva, betona, opeke, mramora, mesinga ili pak pliša. Sve vam govori da je to jedan miks, jedna inspirativna i energična eklektika. Generalno rekla bih da je uređen u skandinavskom stilu, pogotovo spavaće sobe, a koje opet imaju i notu industrijskog stila. Kod recepcije možemo naći pliš i mesing koji podsjećaju na sredinu prošlog stoljeća, a konferencijsku salu definira moderan skandinavski stil.   interijer hotel qo amsterdam   hotel qo amsterdam lobby plant   interior design hotel qo amsterdam   hotel qo amsterdam lobby view   amsterdam hotel qo dizajn interijera   bar view hotel qo amsterdam   hotel qo amsterdam table and chairs  

Drugi dan boravka u hotelu solo sam prošetala hotelom kako bih uživala u detaljima. Kroz hotel nailazila sam na prekrasno uređene barove, hodnike, prostorije, konferencijsku salu. Hotel ima nekoliko različitih sala namijenjenih za evente, razno razne seminare, team buildinge..

  hotel qo amsterdam plants trough glass view   hotel qo amsterdam lighting fixtures   hotel qo amsterdam sofa nad armchair   hotel qo amsterdam bar view   hotel qo amsterdam bar chair and table   hotel qo amsterdam bar tables line   hotel qo amsterdam golden tables   hotel qo amsterdam conference room   hotel qo amsterdam top lobby view   hotel qo fifth floor number   Boravili smo u dvije spojene sobe.Točnije curke su bile u svojoj sobi, svaka u svome krevetu, a muž i ja u drugoj i Mila s nama. Sobe odišu smirenošću, a prevladava prirodno svjetlo i prirodni materijali. Boje su zemljane; smeđa, zlatna, bijela, crna. Detalji su složeni smisleno i sa stilom; od uzoraka na jastucima do podložaka za kavu ili čaj koji ujedno imaju njihov logo. Moje curke bile su oduševljene debelim i mekanim poplunom koji su bili na povišenim krevetima, a najviše ih se dojmio tv na zidu. To doma neće naći u svojoj sobi. U našoj spavaćoj imali smo krevetić za Milu. Sve je bilo estetski dozirano točno po mojoj mjeri. Od radnih lampi, boja, fotelja, walk in tuša, zlatne slavine, materijala. Eto pogledajte i recite, vjerujem da vas interijer neće ostaviti ravnodušnim.   hotel qo amsterdam room interior design   hotel qo amsterdam room bed   hotel qo amsterdam room interior design   zlatna slavina hotel qo amsterdam   hotel qo amsterdam umivaonik   hotel qo amsterdam baby crib   hotel qo amsterdam bumprider kolica   hotel qo amsterdam voda   coffee in room hotel qo amsterdam   hotel qo amsterdam kava u sobi   hotel qo amsterdam naslonjac u sobi   podlozak za kavu hotel qo amterdam   hotel qo amsterdam djecji krevet televizor   beba na krevetu hotel qo amsterdam   hotel qo amsterdam soba i wc   hotel qo amsterdam crno zlatna lampa   hotel qo amsterdam djecji krevet i televizor   drinking coffee in hotel qo amsterdam   hotel qo amsterdam otac i dijete   hotel qo amsterdam lounge   hotel qo amsterdam zara   hotel ao amsterdam djeca u sobi na krevetu   U sljedećem blog postu očekujte temeljit izvještaj našeg četverodnevnog boravka u Amsterdamu. To će biti veselo! Voli vas Ines        

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.