doručak kod lili

Neki dan me Lili uhvatila putem storija kako se krećem po Ikei pa me zaposlila da kupim marinirani losos. Rekla mi je: “Napraviti ću ti doručak kakav smo jele u Amsterdamu!”

I bome! To nisu bili samo losos, prepečeni tost i jaja. Tu je bila fina kava, fini ubrusi, divan stolnjak i još divniji zlatni pribor za jelo. Dok je Lili spremala doručak, uzbuđeno mi je pričala o novoj lampi, a ja sam postavljala stol. Matej i Mila igrali su se na podu uz grickanje i žvakanje igračaka i povremenog otklizavanja pod kauč.

Body H&M
Vaza, H&M home, mala vazica Marinski Heartmades
Zdjelica, Liewood
Ubrusi Beebee design

Owlie bowlie trakica za kosu, svijećnjaci Pluk i Serax

Postaviti ovakav divan stol, to je baš pravi gušt. Pripaziti kako stoji ubrus i žlica na njemu, te pofotkati kadar gdje baš taman na pola vire cvjetovi iz vaze, a svijećnjak dovoljno krasi kut slike. Gušti su to pravi. I kava se ohladi do tad. Ali ne smiješ je dirati dok krasi divne šalice koje čekaju da budu pofotkane. Neki bi rekli niste normalne, ali to je naš doručak. I takvog ga volimo i u takvome uživamo. Ljubav je to prema estetici, detaljima, dekoraciji, fotografiji. I muževi su već navikli, i djeca već ponekad pitaju; “Gle mama kako je ovo lijepo na stolu, hoćemo uslikati?”

Hoćemo, mami za ljubav.

Tako i vi, sebi za ljubav, radite ono što volite, guštajte u vašim malim stvarima i uživajte u ovom danu!

Šalice za espresso, Marinski Heartmades

Šalica, Sisi house of Style

@lilihalodecoration

Tanjuri i stolnjak, H&M home

Boja na zidu, Kalklitir

Fotografije i styling: Lili and Ines

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.