Jesenski detalji u mom domu more less ines jesen

Prije svega hvala na tako  lijepom feedback-u na IGTV kojeg sam snimala nedavno, a  vezan je za jesenske detalje u mom dnevnom boravku. Znate da volim da mi je vizualno lijepo i da mi je estetika mog doma moj zabavni i kreativni dio života kojeg svakodnevno dijelim s vama na mom Instagram profilu. Što sam starija sve više volim jesen i sve te boje i mirise koji dolaze s njom, pa sam se kroz ovaj blog post dotakla detalja koje biste i vi vrlo lako sami mogli pronaći i unijeti dašak jeseni u svoj dom. Prije nekoliko godina to bi vjerojatno bile bućice i tikvice (prošle godine sam ih bojala u zlatno). Evo dvije fotke od prošlog jesenskog baby shower-a kojeg sam napravila za Danijelu.

   
Fotke @daniella.ods

Ove godine to je nekako jednostavnija varijanta,u kojoj možete pronaći jastuke u toplim zemljanim tonovima, nove postere na zidu koji također nose svoj poseban jesenski štihdva modela dekica koje sam izdvojila kao favorite i moje omiljene biljke. I to naravno jesenske. Neke, poput mog najdražeg eukaliptusa dostupne su čitave godine, a neke poput šipka, pampasa ili grana bora baš i nisu. Upravo zato treba iskoristiti blagodati svakog godišnjeg doba i uživati u bogatstvima koje nam pruža priroda. Budite jednostavni i kreativni! I jabuke i kesteni na stolu mogu biti fotogenični i unijeti toplinu u domu. Ne moraju nužno zauzimati mjesto u kuhinji. Izaberite neku lijepu zdjelu i stavite jesenske plodove na blagovaonski stol.

 
Šalica @marinskiheartmades
   
Šalice @polonapolonashop
   

Postere sam dugo birala i već na početku ljeta imala sam u glavi neku svoju viziju jesenskog kutka. Posteri su brenda Desenio i od danas pa to četvrtka imate popust od čak 25 %! Jedino što trebate napraviti da biste ostvarili taj popust, jest prilikom kupnje upisati moj kod MORELESSINES. Postera ima predivnih pogledajte na njihovoj stranici, a isto tako imaju i inspirativan Instagram, pa obavezno škicnite!

   
Jastuci: Hm home, Zara home, Jysk Dekica: Zara home Stol i stolica: Nofred
    Tu su naravno i lampice. One daju dodatnu toplinu i obožavam razne lampice, one su dio naše atmosfere od početka jesni, pa do kraja božićnog raspoloženja.    

Ono što će vašem domu osim jesenskih boja dati dodatnu cozy atmosferu koju povezujemo s kišnim danima, to su naravno i mirisi. Nemojte se oslanjati na mirisne svijeće, i ja sam ih do nedavno koristila, no sastojci koje se nalaze u njima definitivno ne utječu dobro na naš organizam dugoročno. Nekada su se svijeće radile od prirodnog voska; pčelinjeg voska, no s obzirom na konzumerizam, naravno da se gleda da proizvodnja bude što jeftinija. I tu dolazimo do parafina, sastojka koji se dobiva od primjerice nafte ili ugljena i on je znatno jeftiniji od prirodnog voska, te sve te mirisne svijeće koje vama u vašem domu stvaraju ugođaj ugodne i tople atmosfere zapravo su toksične tvari koje vi udišete. Neke od kemikalija je benzen koji je uvršten u kancerogene tvari. Osim toga ako se uistinu pretjeruje s mirisnim svijećama na dnevnoj bazi, to definitivno može utjecati na simptome alergije i astme primjerice. Najdraža eterična ulja koja povezujem s jesni su mi cimet, cedar, klinčić, đumbir, bor, čempres, mandarina i mogla bih ih nabrojati još nekoliko! I tu je naravno moja neizostavna Aira difuzor koja pretvara doma u spa zonu. Obožavam je.

           

Eto, uživajte u fotkama, detaljima i ovoj predivnoj šarenoj jeseni! Nadam se da će vam fotke biti inspirativne! Tipkamo se opet ubrzo!

             
Lampa: @grupa_studio
 
Vaza: Ikea, Tacna: Jysk
     
Stolica @tinkthings Deka: @sleepy_odejice
   
Lampice: Ikea
     
ZId: @kalklirit
       
Pomponi: @magiclandhr
         

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.