Neki dan slagala sam DIY adventski vijenac, vidjeli ste da sam složila Reels za Instagram. Poklonila sam ga mami. Zašto održivi adventski vijenac? Pa tako da bi detalje kasnije mogla koristiti u svom domu kao dekorativni dio asortimana. Nećemo  ga baciti već nam ostaje drveni pladanj i držači svijeća koji su iskoristivi 🙂
Pladanj, papirnati ukrasi i svijeće su iz Jyska i to iz ovogodišnjeg asortimana. Puno upita stiglo je za držače svijeća, oni su također iz Jyska, ali sam ih kupila prije cca 2-3 godine. I baš su zgodni, imam ih u svojoj staklenoj vitrini pa povremeno iskoristim. U našoj kući se zapravo rijetko koriste svijeće, baš za posebne prilike poput Božića. Pogotovo mirisne svijeće, njih smo izbacili jer su toksične i zašto bi zagađivali prostor u kojim boravimo kad imamo lampice i sva ta divna eterična ulja.

Odlučila sam da ću koristiti suho cvijeće pastelnih boja tako da sam se jedno jutro ranije ustala i uputila na zelenu. Ako nemate suhog cvijeća neka vas to ne ustručava. Sve zajedno na pladnju je toliko divno i jednostavno lijepo, da i ne stavite cvijeće, poigrajte se detaljima koje već imate u svom domu, od božićnog asortimana, grančica bora ili čempresa, pokoji orah, češer i imate gotov prekrasan advetnski vijenac kojeg ste sami napravili pa to poprima dodatnu čar. 

Ono što sam koristila za cvjetni dio su: lunaria, mak, prirodni lan, bijeli falaris, suha hortenzija i svježi eukaliptus. Bazu sam složila od hortenzija koje su mi najviše popunile cvjećarsku spužvu, eukaliptus najmanje. Poigrajte se detaljima koje već imate u svom domu. Dodajte omiljene božićne ukrase, a za bazu za svijeće možete koristiti cvjećarsku spužvu (ako nemate držače), pa “upiknuti” malo zelenila u tu spužvu kako biste je sakrili i popunili vijenac.  Stavim vam još par fotkica jer detalji su ti koji čine ovakve kreacije posebnim. 

Uživajte u stvaranju jer čaroliju blagdana pokreću vaše ruke. 

Tipkamo se i pratimo, 

Ines

P.S  Reel možete škicnuti OVDJE ako ste ga propustili 🙂

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.