Kad krene vrijeme prehlada
05. listopada 2018.

Listopad je tu. S jesenskim mirisima i bojama dolazi nam i sezona šmrkavih nosića, prehlada, temperatura i kašljucanja. Iako sam mama troje djece, temperature i prehlade uvijek su mi lagani stres. Nisam paničar no temperature kod malih beba vrlo brzo rastu i treba biti na oprezu. Odlično je to što se oni s temperaturama nose puno bolje nego mi odrasli. Moje curke su pod temperaturom znale biti jako aktivne, jedva bih ih uspjela nagovoriti da malo sjednu i objasniti da se sad  moraju odmoriti i odspavati. Kad se radi o klasičnim prehladama i virozicama popraćenim temperaturama, uvijek se tu nekako ubace i neprohodni nosići. Kad su bebice još jako male imaju osjetljiv nosić te se prilikom neprohodnog nosića predlaže kapanje fiziološkom otopinom. Ne znam kako vi čistite nosić ako dođe do začepljenja, no mi koristimo ručnu pumpicu, a imamo i nastavak za usisivač koji mi je bezbroj puta pomogao kod mojih curki u periodu dok još nisu same znale ispuhati nosić. Mila je prije mjesec dana završila na Ventolinu, dosta je kašljala, nosić nije bio prohodan pa smo otišli do doktorice provjeriti kakvo je stanje. Koristili smo Ventolin tri dana i brzo nakon toga ozdravili. Znam da moram biti spremna na to da će joj moje curke donijeti iz vrtića sve te virozice i bakterije na koje su one već razvile svoj imunološki sustav, a Milu to sve čeka. Želim vjerovati da će je to samo ojačati iako moram priznati da sam sa Zarom prošla puno više bolnica, antibiotika i zaraza s time da je Amelie pohađala vrtić čitavo vrijeme.

Kad smo kod neprohodnih nosića već neko vrijeme koristimo male paketiće Nivea baby fizioloških otopina za čišćenje nosića. U jednom pakiranju nalazi se 24 doza odnosno ampulica od 5 ml. Izgledom poput malih bočica, svaka se ampulica zasebno otvara okretanjem vrha, a sam vrh kasnije možemo koristiti za zatvaranje bočice kako bi je iskoristili još koji put ako nam ostane viška fiziološke otopine. Prednost ovakvim malim pakiranjima dala bih prvenstveno što se tiče higijene. Pogotovo kad imate troje djece, možete biti sigurni da ćete za svako dijete koristiti sterilni primjerak, nećete pomiješati kapi koje ste davali starijem djetetu i obrnuto. Pogotovo ako je jedno od njih jače bolesno ili ga primjerice prati temperatura, a drugo ne. Mi smo prije koristili špricu, nije ni to loša solucija, ali ova je jednostavnija, a jednu ampulicu možete iskoristiti i za dvije večeri (sadržaj se mora upotrijebiti unutar 24 h), vrh ampulice je dosta uzak što je idealno za male nosiće. Druga bitna prednost je što uvijek gdje god išli s bebicom možete ponijeti koju bočicu sa sobom i biti bez brige ako se nosić zaštopa. Zuzima minimalno prostora i ne morate brinuti hoće li se izliti negdje u torbi. Fiziološku otopinu možete naravno također koristiti za brisanje očiju ako se desi da se dijete probudi s malo gušćim krmeljićima. Ne zaboravite samo da se očni kapak čisti od vanjskog do unutrašnjeg ruba kapka ( ne želim pametovati, ali vjerujem da ima mama koje se tek nove u tome i vjerujem da je svaki savjet dobro došao).

nivea baby pokraj male bebe   Nivea Baby fiziološka otopina za nos   čišćenje nosa sa Nivea Baby fiziološka otopina   čišćenje nosa bebe sa Nivea Baby fiziološka otopina   beba se mršti , čišćenje nosića   vesela beba drži fiziološku otopinu  

Nivea baby fiziološka otopina za nosić razvijena je u suradnji s pedijatrima i dermatolozima, posebno za iznimno nježnu higijenu bebinog nosića i očiju. U slučaju prehlade pomaže omekšati gusti nosni sekret te vlaži sluznicu nosa. Omogućuje jednostavnije istjecanje sekreta iz nosa, olakšava ispuhivanje nosa i omogućuje vašem djetetu da ponovno diše slobodno. Proizvod sadržava prirodnu, fiziološku otopinu koja sluznicu štiti od isušivanja. Prije svega zbog svoje praktičnosti i higijene koji su mi bitni jer imam tri nosića o kojima moram voditi brigu ove jeseni i zime, ovaj Nivein proizvod olakšava mi najviše samu primjenu upravo zbog svog mini pakiranja. Ako niste do sad koristili, preporučujem, paket od 24 ampulice dođe cca 35 kn, a proizvod možete kupiti u drogerijama poput Dm-a i Bipe.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.