Kako sam uredila kutak za moju školarku more less ines dječja soba

Ljeto nam je projurilo za čas, pa smo isto tako i za čas isplanirali radni kutak moje Amelie. Nije bilo puno vremena, a ni prostora, Ako ste pogledali moj posljednji IGTV znat ćete o čemu pričam jer nam je sobica velika svega 11 kvadrata. Kada sam naišla na brand In2wood znala sam da je to stol i stolić kojeg želim za moju Amelie! Drvo breze, predivnog minimalističkog dizajna, što se tiče veličine, taman nam stane do Zarinog krevetića, a Amelie će prilikom učenja imati dovoljno svjetla. Varijanta koju smo mi uzeli je S, a ima i veća L varijanta. Ja sam baš pikirala minijaturnu verziju jer u sobici nemamo puno prostora. In2wood je belgijski brend i ima predivne komade namještaja, škicnite malo njihov Instagram. Svjesna sam da će u početku pisanje zadaće uglavnom biti u blagovaonici, uz nas, za blagovaonskim stolom no svejedno želim da ima svoj radni prostor, da se kad poželi, može zavući u svoj radni kutak, svoj mir; učiti ili raditi nešto sebi za dušu. Bilo to pisanje domaće zadaće ili bojanje neke crtančice; što je zadnje vrijeme dosta često, baš voli bojati i crtati. Čim se vrati iz škole po stolu slaže svoje crtančice i traži nove listove papira kako bi nešto novo crtala.

             

Zid nasuprot radnog kutka, gdje se nalazi Milin krevetić, je prekriven Sandberg cvjetnom tapetom koja mi nikako nije predviđena za radni kutak, mislim da bi joj previše odvlačila pažnju i utjecala na njenu koncentraciju, ima previše detalja i dosta je tamna. Tako da je ova siva nijansa Kalklitir boje idealna (radi se o Leo nijansi). Nježna, svijetla i kao stvorena za radni stol kojeg smo odlučili staviti tik uz nju. Kad je prostor smirujuć i jednostavan, lakše je raditi i biti kreativan. Trudim se da nema puno igračaka po sobi i da to ne stvara dodatni kaos. Zato se većina njih nalaze ispred sobe u ormarima koje smo nedavno postavili, a jedan manji dio u kutijama ispod Zarinog krevetića. Amelie nedostaje ormarić za knjige. Nismo još pronašli idealni. No morat ću se s tim požuriti jer joj Mila neprestano krade njene knjige koje se nalaze u otvorenoj polici radnog stola. Gledala sam da oko stola bude nekoliko slatkih detalja pa su tu našao lavić, polica i poster. Treba nam doći jedna lampa uskoro, jedva čekam da i nju vidite!

Ono na šta sam najviše pazila je da sobu ne zagušim namještajem, da ima dovoljno prostora za igru, a isto tako da joj radni prostor bude prozračan i inspirativan, te svakako dječji. Da ne bude preozbiljan. Ionako me čeka za koju godinu make over kad Zara krene u školu tako da sam pazila da bude mini varijanta kako bi i dalje sve moglo stati u sobicu. Super je što je čisto spontano ispalo da svjetlost dolazi s lijeve strane tako da joj neće padati sjena s desne ruke prilikom pisanja s obzirom da je dešnjak.

Sad još trebamo pronaći taj ormarić za knjige i divnu lampu koja će nam stići za koji mjesec.

                     

Kako vam se sviđa sobica? Pišite mi!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.