Kako sam uredila radni kutak i par savjeta
06. lipnja 2018.

O ovom radnom kutku dugo sam maštala, nikako da dođe na red, a i iskreno do zadnjeg trenutka nisam ni bila sigurna kako će izgledati. Kad smo se uselili kuhinja je bila jedina u potpunosti tip top. Zatim je nastao blagovaonski kutak s prepoznatljivim policama i lampicama. Postepeno je i dječja soba dobila svoju posebnu dimenziju, obje   curke dobile su svoj kutak, svaki poseban na svoj način. U međuvremenu smo uredili i dnevni boravak, uokvirili slike, kupili kožnu počivaljku, ubacili tepih. Hoću reći, polako, može se, ne morate sve odjednom. Kupaonica i balkoni i dalje nisu baš reprezentativni, ali ne mogu vam opisati koliko uživam u svakoj maloj promjeni mog doma.

Interior design ny More Less Ines

Što se tiče ovog radnog kutka, ono što mi je bilo najbitnije je da stvorim zdravo, kreativno i prozračno okruženje u kojem ću voljeti raditi, sjediti, pisati blog, crtati sa Zarom, učiti slova s Amelie. Okruženje koje će se stopiti s dnevnim boravkom i blagovaonicom i neće svojim izgledom odskakati od cjeline već biti dio nje. Ono što sam dobila ovim radnim prostorom je ugodu i opuštenost.  Znam samu sebe, ako mi se sviđa okruženje koje vidim, produktivnost će biti na nivou. Dakle prvo, riješiti se nereda. Prethodna polica bila je krcata stvarima, a nismo ni imali stol. Tako da sam za ove police pomno birala detalje, i to uglavnom one koje sam imala kod kuće. Tako sam na primjer zlatnu vješalicu iskoristila za motivacijske poruke. Obavezno preporučujem neku ploču koja će vam služiti za podsjetnik, citate i datume. Zatim zelenilo, ubacite pokoju biljku. Potrebna je i vama i prostoru. Bilo bi idealno da radni prostor ima dovoljno prirodnog svijetla, on je također bitan faktor da vas prozračan i topao prostor prati tokom vaših radnih sati. Sve ono što vas motivira dobro je došlo, samo nemojte pretjerivati s detaljima, kako bi prostor bio što smireniji i što manje vam odvlačio pažnju.

white laptop in work space   white laptop amy winehouse cup

Što se tiče detalja na mojim policama, vodila sam se onime “manje je više”. Zapravo, tipično kao i u cijelom stanu, mijenjati će se ovisno kako se godišnja doba budu mijenjala. Kako volim zlatnu, ubacila sam te neke zlatne, brončane i rose gold detalje koje sam već imala od prije, odlično se uklopilo. Knjige sam na najvišoj polici okrenula obrnuto kako bi zadržala svijetle nijanse, nisam htjela da mi opet sve bude prešareno i krcato kako je to bilo na prethodnim policama. Tri stvari su nam bile bitne za ovaj radni kutak. Prva je da nam stol bude dovoljno velik kako bi na njega u isto vrijeme komotno mogla stati dva laptopa. Prvenstveno nam je upravo zbog laptopa što prije bio potreban radni kutak jer su se vječito vukli po stanu, pa bi zapinjali za žice, pazili ne bi li cure nešto potrgale, i na kraju bi naravno završili na blagovaonskom stolu što me najviše živciralo jer koliko god se trudila održati stol čistim i praznim, na njemu uvijek sto čuda; od igračaka, laptopa i ostalih sitnica. Osim što na stol komotno stanu oba laptopa, također je idealan za moje dvije curke, ima mjesta za njihove dvije stolice i mogu zajedno crtati i bojati. A to je upravo zbog veličine stola, odnosno ploče, koja je 150×75 cm, što je poprilično velik radni stol. Druga stvar bila je ta što zid “krasi” radijator kojeg sam imala želju sakriti i što sam i uspjela jer su nogice stola podesive i namjestili smo visinu kako bi ga sakrili. Ima još prednosti kod nogica, mogu se podesiti u ravan, ali i recimo nagnuti položaj pa može poslužiti i za slikanje ili crtanje. Također ispod stola ima dosta mjesta za knjige, papire, pisač i ostalo, što vam daje još više praznog i slobodnog prostora na vašoj radnoj ploči. Treća stvar koja nam je bila izazov je ta što nemamo utikač za struju na ovom djelu zida pa je bio problem kako ćemo sa strujom. Najviše me brinulo kako će estetski izgledati dovedeni produžni kabel. No sakrio se iza laptopa,tj. točnije na radijatoru kojeg skriva sama radna ploča. Za policu sam kvačicom zakačila jednostavnu lampu koju sam kupila još prije godinu i nešto. Za papire, časopise i slično u Ikei sam pronašla jeftine, bijele i jednostavne registre kao i set prljavo rozih kutijica namijenjenu za olovke, kemijske, škarice, selotejp i sl. Ono što mi je najljepše na policama su ti detalji; svijećnjaci, vaze, biljke i još biljaka. Volite li skandinavski dizajn, jednostavnost i prozračnost, ove su police pun pogodak. Prirodno drvo u kombinaciji s bijelom bojom. Idealno. A primjer naših zidnih polica su kombinacija koju smo mi sami složili. Vi birate broj polica, letvica, ormara i raspored istih. Ima stvarno prekrasnih kombinacija, naša nas je koštala 1500 kn. Radni stol 600kn. Eto, sve sam vam rekla, zanimaju li vas još pokoji detalji, slobodno pitajte, a sad uživajte u fotkicama!

 
prelijep radni prostor, beautiful work space
Police SVALNAS, Ikea
   
white chair with grey merino wool
Radna ploča LINNMON, Ikea
 
white laptop coffee
Postolje plus polica FINNVARD, Ikea
  kamena ptica u staklu, stone bird inside glass dome   zlatna vaza svijećnjak i slušalice   beba spava ispred radnog prostora  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.