kako urediti krstitke

S obzirom na to da imam tri curke i da sam uvijek u nedostatku vremena, kad god uhvatim zgodan trenutak nešto smislim, namjestim, pofotkam i par fotki već imam u rukavu. Na večer pripremam fotke za drugi dan. Instagram storiji su ti koji su više manje spontani, koji se s djecom ne mogu baš tako lako namjestiti, ali zato fotkama na feedu dajem dosta truda i vidim da i vi sami to primjećujete jer dobivam pregršt krasnih komentara na dnevnoj bazi. Tako sam neke detalje pofotkala i još prije samog krštenja, i tako napravila uspomenu dekoracija za krštenje. To vam i želim savjetovati, ne budete li angažirali profesionalnog fotografa, ovo je odlična ideja. Obući bebicu dan dva prije, pofotkati je u željenom okruženju, bez stresa i požurivanja, gdje se možete poigrati sa sessionom i detaljima. Zato sam svoje curke pofotkala i to nekoliko puta prije. Nije to bila samo moja želja. Toliko su se zaljubile u svoje haljinice (pogotovo Amelie) da su me svako malo tražile ne bi li se obukle i nosile svoje haljine po stanu. Ovim postom ću vam pokazati što sam sve sama smislila, i kako se cvijećem za svega samo 180 kn može puno napraviti. Reći ću vam i gdje sam uzela ostatak detalja. A za svako ostalo pitanje stojim vam na raspolaganju!

Prvo, da bi nešto bilo lijepo i skladno, kao npr. dekoracija za krštenje, vjerujte mi, ne mora biti urnebesno skupo,a ni sam prostor tj. dvorana ne mora biti skupa. Zašto pričam o prostoru? Pa zato što smo krstitke slavili u vatrogasnom domu! To je za mene bio pravi izazov jer su zidovi svi više manje bili ukrašeni nagradama, diplomama, zastavama, do njih limeni ormarići na kojima su položene kacige itd. Prostor nije bio bajka, i nije bilo jednostavno napraviti lijepe dekoracije za krštenje. No kako smo željeli uštedjeti, a  nismo imali gdje s većim brojem ljudi, te je u pitanju bilo i vrijeme koje je ovog ljeta poprilično nepredvidljivo, odlučili smo se za ovu soluciju. Ispalo je super! Sama naravno ne bih mogla ništa. Moji roditelju su čuvali djecu; ujna, muž, bratić i sestrična su čistili prostor, a ja sam se uhvatila dekoriranja. Auto je bio pun mojih sitnica i detalja koje sam donijela od doma. Da bi salu dovela do željene zamisli, trebalo nam je cijelo jedno popodne. Vjerujem da bi se i garažni prostor dao urediti samo ovisi koliko ste vi željni uložiti truda.

Pa evo stoga nekoliko savjeta kojima sam se vodila prilikom uređenja dekoracija prostora za svečani ručak nakon Krštenja:

  1. Svijetla boja daje prostoriji svečaniji touch. Tu prvenstveno mislim da stolnjake. Nisu li stolovi baš reprezentativni, dugački stolnjaci odličan su način kako napraviti prostor svjetlijim, smirenijim, svečanijim. Nemate li puno dugačkih stolnjaka, koncentrirajte se barem na slatki stol da vam on bude prekrivenim dugim stolnjakom i recimo tilom jer će upravo on će biti centar svih detalja i dekoracija.
  2. Razmislite o boji koja će prevladavati. Pod time mislim na detalje. Ja sam recimo imala prljavo roze mašne oko vaza, a boja koja je prevladavala uz nju je zlatna i bijela, te zelena koju je davalo cvijeće.
  3. Pod slatki stol mislim na stol na kojem će biti vaše dekoracije, kolači, fotografije, cvijeće.. Tu može primjerice biti staklenka na koju ste napisali “Poruka za Milu”, ako imate ideju da vam svatko napiše porukicu koje ćete spremiti svom djetetu u kuvertu i jednom kad odraste pokloniti. Tu mogu biti fotografije koje ste do sada snimili i izradili te ih stavite u neki lijepi okvir. Cvijeće je više nego dobro došlo (ja sam u četvrtak išla na zelenu tržnicu kako bih imala što veći izbor i ne bih li prošla što jeftinije), lampice, personalizirani posteri ili baloni, pomponi, cupcakeovi, macaronsi, te na kraju i sama torta kojoj se danas za krštenje pridodaje dosta pažnje.
  4. Personalizirani detalj ili detalji. Bilo to jedno slovo, ime na balonu, ukras na glavnoj torti ili zastavice s imenom djeteta na zidu. Ne mora biti previše uočljivo, može biti čisto decentno, no neka se zna da smo se radi njega ili nje okupili.
  5. Cvijeće i detalji na ostalim stolovima. Ništa previše, ionako će stolove prekriti hrana. Neka to bude primjerice  jedna vaza i nekoliko svjećica.
  6. Glazba. Možda vama nije toliko bitna, no meni je glazba oduvijek, od malena, od kad sam od tate čula po prvi puta Bob Marleya ili Štulića, bila bitna. Dovoljan je laptop ili samo mobitel na kojeg ćete spojiti zvučnike da vam u pozadini svira. Nisam stigla napraviti play listu pa smo pustili da svira Gold FM. Ipak je glazba ta koja podiže atmosferu i odlučuje kojim će tokom ići druženje.
  7. Zahvalnice. Mi smo izradili fotografiju Mile s newborn sessiona gdje je bila stara 11 dana. Jednostavno smo napisali Mila i datum krštenja. Sliku smo ubacili u svečanu zlatnu kuvertu. Minimalistički, a slatko i vrlo jednostavno. Svatko će biti oduševljen takvim ili sličnim znakom pažnje.
  8. I ono najbitnije, nemojte puno trošiti na detalje i pogledajte što imate kod kuće za iskoristiti. Ja sam tako primjerice uzela od mame stari zlatni svijećnjak, malog bijelog vintage medu kojeg su cure dobile na poklon, božićne lampice, pompone iz sobe curki, staklenke, cvjetno 3D slovo M koje sam sama izradila još prije tri mjeseca, sad sam ga samo još malo dovršila. Također sam za vaze koristila limenke koje mi je posudila Zarina teta iz vrtića, te sam ih stavila na drvene podloške koje mi je tata napravio još prije tri godine prilikom pripreme drva za zimu. Sigurna sam da se može svašta naći samo kad odlučite što ćete, koje će boje prevladavati, i koliko i na koji način možete iskoristiti prostor u kojem ćete boraviti.

Pa eto, zatrebate li još koju ideju ili savjet, stojim na raspolaganju kao i Instagram i Pinterest koji su naravno moj vječiti izvor inspiracije! A sad evo fotografija i nadam se da će vam se svidjeti.

 
eukaliptus dekoracija
Poster Mila, Tvornica DIzajna / Slovo M, DIY
 
vjesalica 3d slova Mila
Personalizirana vješalica, Lulaloo
 
haljina i cipele za krstenje
Cipelice, Happy Preppy
  cipele za krstenje   dekoracije za krstenje  
radosnica za bebu
Personalizirana radosnica, Love Print
 
haljinica i svijeća za krštenje
Personalizirani set za krštenje, Svijeće Vatovac
 
dekoracija za krstenje
Trakica za kosu, Owlie Bowlie, Mali zakladi
 
haljina za krštenje
Haljinica za Milu, Dolly by Le Petit Tom, Mali Zakladi
  beba u haljini za krštenje   noge bebe koja nosi haljinu   beba u haljini za krstenje  
roza haljina za curice
Haljina za Amelie, Dolly by Le Petit Tom, Mali Zakladi
 
balon sa imenom
Personalizirani balon, Valemia balloon & party planner
 
svečana haljina
Haljina, Pavone
  tata drži bebu   beba spava  
ružičasta haljina za djevojčice
Sandalice, Magic Land
 
djevojčice ispred crkve Klanjec
Haljina za Zaru, Dolly by Le Petit Tom, Mali Zakladi
        krštenje u crkvi   beba spava u crkvi   krštenje u crkvi u Klanjcu     krštenje crkva Klanjec   dekoracija balonima krštenje      
dekoracija prostora za krštenje
Baloni, Valemia balloon & party planner
 
dekoracija stola za krštenje
Mirisna svijeća Baby, Svijeće Vatovac
  dekoracija stola za krštenje   svijeća i cipelice za krštenje      
kolači za krštenje macaronsi
Macarons, Torterie Macaron
  macaronsi na stolu     dječji stol na proslavi   dekoracija stola  
točionik za sokove na proslavama
Sokovnici, Kik
  dekoracija stola za proslave    
dekoracija stola za krštenje
Kućica, Pepco
 
torta za krštenje
Torta, by Sandra : S.love4Cakes
 
torta za krštenje
Pomponi, Dobar Partner
 
torta za krštenje sa imenom
Personalizirani toper za tortu, Vrhovi za torte toperi
 
dekoracija stola za krštenje
Personalizirana svijeća, Svijeće Vatovac
    dekoracija eukaliptusom   torta i kolači za krštenje   torta i kolači za krštenje dekoracija za krštenje   fotografija torte dekoracija za krštenje   presjek čokoladne torte dekoracija za krštenje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.