Kupanac s Nivea micelarnim šamponom
25. rujna 2018.

Ako netko voli kupanje to je onda moja Mila! Uvijek me osvoji svojim veseljem, smijehom i lupkanjem nožica kad krene brčkanje. I njene sestrice bile su takve. Amelie se doduše malo u početku bojala vode, pa smo je umotavali tetra pelenom za koju bi se čvrsto uhvatila i na taj način bila smirenija. Postepeno bi micali pelenu i tako se oslobodila straha. To je trajalo samo njen prvi mjesec, možda nekih dva tjedna nakon “suhog pranja” ; kad smo napokon dočekali da se pupčana vrpca odvoji.  Sad obožava sve: more, bazen i kadu. Čak kad se kupa u kadi, gumicom za kosu veže svoje gležnjeve kako bi spojila noge i bila sirena. I stalno me gnjavi kad ću joj kupiti rep da bude sirena. Zara obožava kupanje od prvog dana i skače u bazen bez ikakvog straha. A Mila je sve to naslijedila od svojih sestrica i isto tako uživa u kupanju.

Što se tiče našeg kupanja i savjeta koje bih vam dala, nema ih tu puno, vrlo su jednostavna, svaka beba je po tom pitanju jedinstvena, postoje različiti tipove kože, a i moja Mila do sad s kožom nije imala nikakvih problema. Kad su bile one najgore vrućine dobila je prištiće po obrazu no to se brzo povuklo. Milu kupam od prilike tri puta tjedno, nekad i dva. Kad su bile vrućine i kad se i ona sama počela znojiti kupali smo se svaki dan, ali trenutno, kad su stigle ove jesenje temperature, dva do tri puta tjedno meni se čini sasvim dovoljno. Također postoji određena temperatura koja se predlaže za kupanac, no ja sam to uvijek provjeravala pravilom lakta. Iako ni to pravilo kad nas nije bilo ono pravo, uvijek bi im ta temperatura bila prevruća! Znači, baš voda mora biti mlaka. Curke sad znaju reći pa prigovaraju ako sam stavila topliju, dok se Mila mrgodi, i ono suprotno; kada je spustim u kadicu napunjenu mlakom vodom, odmah dobijem osmijeh i krene prskati nožicama.

Nekad ju kupam samu, a nekad je “ubacim” sekama u kadu pa ih okupam sve skupa, a kad je Mila gotova njih dvije nastavljaju sa svojim igrama. Stoga pazim da šampon bude nježan, pogotovo za Milino vlasište,  da sadrži prirodne sastojke i da je prije svega prilagođen bebinoj koži. Upravo zato neko vrijeme koristimo Nivea micelarni šampon koji je baš nježan, pravi “bebasti” rekla bih, decentnog mirisa, ima posebnu formulu s kamilicom, a paše i mojim curkama jer ih ne peče za oči. Prva dva mjeseca kupali smo se samo u vodi, no kako joj kosica počinje rasti i kako se znoji (ponekad se na pregibima vrata baš osjeti onaj kiselkasti miris, što je zapravo najviše od mlijeka) volim koristiti šampon koji nam je podnošljiv za kožu i koji s druge strane fino miriše, a da miris opet nije prejak.

Osim toga, mislim da bi kupanje trebao biti jedan poseban, intiman i opuštajući trenutak između vas i vaše bebe. Mili znam ponekad pustiti uspavanke s mobitela, a prije kupanja se razgibamo i malo vježbamo, dok  samo kupanje mislim da je najbolja vježba, bebica se umori, i kasnije lakše zaspi. Nakon kupanja naravno slijedi ušuškavanje ručnikom, osmijesi i maženje.

  Nive micelarni šampon kupanje bebe   beba zamotana u ručnik pokraj nivea šampona   vesela beba nakon kupanja nivea šampon   beba u ručniku nakon kupanja   nivea micelarni šampon za bebe   beba pokraj nivea šampona   nivea micelarni šampon za kupanje pokraj bebe   beba se smije nivea micelarni šampon   beba u krevetu sa igračkama  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.