Ljetni kupanac s Niveom more less ines

Mila je sad u fazi kad već s uzbuđenjem cupka uz kadu u trenutku kad shvati da sam vodu iz slavine pustila iz razloga što slijedi kupanje i brčkanje. Već sam pisala o našim rutinama kupanja, koliko se volimo kupati i koliko Mila uživa u tome. Kupanje je jedno od najljepših i najintimnijih načina da se još više zbližite sa svojom bebicom. Ponekad sam se i ja znala okupati s Milom na način da bi se zajedno opustile i mazile u kadi. To mi je baš poseban trenutak. Dva do tri puta tjedno kupam moju Milu, a kako su krenule ljetne vrućine sad se ponekad zna zaredati i po nekoliko dana za redom. Još pogotovo jer se dosta znoji, a i trenutno je u fazi brisanja podova – čitaj puzanja, pa su koljena, dlanovi i laktovi zaprljani za čas.

Upravo iz svih tih razloga proteklih vrućih dana napunimo kadicu, pobacamo joj hrpu igračaka i slijedi uživancija. Puno mi lakše zaspi kad je u pitanju popodnevni san i očito je da je ta kupka fino osvježi jer tada taj san traje i duže. Nivea baby micelarni šampon za bebe koristimo već dugo, i jako sam zadovoljna. I to ne samo Mila, već i moje dvije starije curke. Nježan je, blag, decentnog mirisa i ima posebnu formulu s kamilicom. Kako je Milina kosica sve gušća, sad se tijekom pranja njene kosice napravi baš prava pjenica i bitno mi je da je šampon blag, te da je prilikom ispiranja ne peku oči. Ono što je meni osobno također super kod ovog šampona je i to što ima pumpicu pa mi olakšava primjenu. Tu je i micelarni gel za pranje kojeg koristimo kad ne peremo kosicu, a također je nježan, fin, i nakon kupke koža moje Mile bude fino mekana i nježna.

Iako se pretpostavljam kupka za vaše najmlađe najčešće odvija u večernjim satima, sad je savršeni period da je ubacite i nekad tijekom dana! Nemojte pomišljati kako vam je prevruće i nemate volje, kako nije trenutak ili kako nemate za nju ljetni bazenčić ili slično. Obična mala kadica ili lavor bit će dovoljan! I tu nije samo kupaonica na raspolaganju; imate dvorište, balkon, ili eto kao i mi – kuhinjicu. Samo da malo promijenite okruženje i njima postaje zanimljivije. Još davno kad sam u počecima korištenja Instagrama počela pratiti mame iz raznih dijelova svijeta, primijetila sam taj trend kupanja beba u sudoperima. I rekla sam da ću i ja tak jednog dana ubaciti svoje curke i napraviti lijepe fotografije da imamo za uspomenu. Zara ima svoje fotke, a evo sad ih je dobila i Mila. Uživale smo u cvijeću, pjeni, osvježenju i brčkanju. A mama kasnije u trenucima za sebe, dakle win win kombinacija, slažete se?

                             

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.