Minimalistički, a topao kutak za bebu
03. siječnja 2019.

Kad smo nedavno bile na kavi kod moje drage Lili, prvo što je Luciji zapelo za oko bila je boja zida u njenoj spavaćoj. Za tu istu boju odlučila se da krasi novi kutak namijenjen njenoj bebici koja bi trebala stići svaki čas. Ako vas zanima o kojoj je točno nijansi riječ, pitajte Lili, ona je maherica za skandinavski stil kojeg krase pastelne boje. Lucija je osim te boje imala viziju što želi u sobici, a ja sam samo pripomogla s nekim finalnim odlukama kad se ne bi znala odlučiti za detalje na zidu, boje pompona ili raspored zvjezdica na zidu koje imaju, ne samo estetsku ulogu, već kao lampa daju lijepo i ugodno svijetlo što će biti idealno za prve noći s bebicom u krevetu.

Dakle kutak kojeg sam stilizirala vrlo je jednostavan. I za početak mislim da je dovoljan za svaku mamu i bebicu. Radi se o krevetiću, ormariću, kutku za presvlačenje, kutku za opuštanje, nekoliko detalja na zidu i to je to. Vrlo jednostavno. O krevetiću sam pisala već nekoliko puta. Riječ je o Kaylula Sova Clear 5u1 krevetiću, australskog brenda Babyhood. Mnoge njegove fotke krase moj Instagram. Krevetić je predivan, a najveća mu je prednost inovativnost jer ga možete složiti u nekoliko varijanti, i kako vaša beba raste, tako raste i on s njom. Komoda koju je Lucija u početku htjela bila je BJÖRKSNÄS komoda iz Ikee, specifična po svojoj predivnoj nijansi drva, radi se o brezi, onako je fino natur, a posebnost joj daju kožne ručkice. Na žalost komoda tada nije bila dostupna, a i neće je biti još neko vrijeme. Tako da sam joj predložila da uzme varijantu kao što ima moja Mila u svom kutku, odnosno, TARVA komodu, drvo punog bora. Isto je divna, s izraženim godovima, prirodna, jednostavna i pogotovo takve nijanse toplog drva uklapaju se uz boju zida za kojeg se Lucija  odlučila. Samo smo odvojeno uzeli nove kožne ručkice i dobili ono što je Lucija htjela. Gotovo isto. Na komodi je podloga za prematanje koja se svojom dužinom i širinom savršeno uklopila.

Osim krevetića i komode tu je i drvena vješalica na zidu koja je kupljena putem H&M home web shop-a. Ona može poslužiti za ukrase, ali isto tako biti korisna te se na nju može objesiti primjerice neka slatka pletena košara u koju ćete ubaciti dudu ili primjerice kremu za guzu. Lampa koja se sastoji od zvjezdica je iz Ikee i Lucija je za nju čisto slučajno zapela kada smo obavljale shopping u Ikei. Nismo je prije toga ni planirale uzeti. Mislim da je iz ovogodišnje božićne kolekcije. Uz nju se dobije i ljepljiva traka kojom se zvjezdice lijepe i raspoređuju po zidu na način koji vi želite.

Kad smo kod detalja, ostajem vjerna svojoj Lili koja radi najljepše i najtoplije naljepnice za klince. Lucija se odlučila za naljepnicu : “You are so beautiful to me”. Prekrasan mobile koji također krasi zid je ručni rad mame Nine, na Instagramu poznatijom pod imenom @onajna_heartmade Boja senfa me naprosto osvojila. Mislim da su boje koje je Lucija izabrala predivne, tople i univerzalne, i s obzirom da se odlučila saznati za spol djeteta tek prilikom njegovog rođenja. Ovo su boje koje nisu nametljive, ne kategoriziraju i uz njih će se kasnije uklopiti i nježno roza i primjerice  plava ili smeđa.

Još neki divni detalji su tetra pelene i prekrivači brendova Aden + Anais  i Elodie Details. Tepih je brenda Lorena Canals i periv je u perilici rublja. Tu su je još i Moses košara te Sleepyhead gnijezdo u divnim uzorcima poznatog brenda Mrs Mighetta. Najposebniji touch koji daje cijelom kutku po meni je vintage drvena stolica / ljuljačka, stara oko 30-ak godina, koju je Lucijina mama kupila od jedne stare bake.

U cijeloj ovoj priči neizostavna je i maca Aurora koja nam je nekoliko puta uskočila u kadar kao i moja Zarita koja ju je lovila cijelo vrijeme. Uživajte!

                               

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.