more less interijer

Oduvijek sam bila ljubitelj cozy kutaka u svom domu, obožavala sam mirisne svijeće i nikad se zapravo nisam pitala koji je razlog bio mojoj glavobolji kad bih u ovo jesensko doba upalila mirisnu svijeću cimetastih nota. Danas znam da je to iz razloga što se u mirisne svijeće stavljaju sastojci iz naftne industrije, te bih izgaranjem svijeća, udisala te umjetne i toksične mirise i zapravo trovala svoj organizam. Pročitaš to negdje, čuješ to, ali kao da ignoriraš ili odgađaš za neki trenutak kada budeš spreman za tu promjenu. Čekaš da se desi taj jedan klik koji te pokrene i s kojim odlučiš napraviti promjenu!

Ako mi je netko motivator i ako za nekog želim samo sve najbolje i najzdravije, to su moja djeca. Tako smo prije dvije godine odlučili kupiti difuzor i eterična ulja jer je mojoj najstarijoj kćeri Amelie dišni sustav postao osjetljiviji,  te smo čvrsto odlučili maksimalno koliko je moguće, izbaciti kemikalije iz našeg doma. Step by step. Znali smo, i suprug i ja da to nije moguće preko noći, ali smo čvrsto to odlučili  i prije svega za početak poboljšati kvalitetu zraka u našem domu. Fokus nam je bio da naš dom pretvorimo u zdraviju oazu i da postepeno izbacimo štetne kemikalije te unesemo zdravije varijante koje na dnevnoj bazi koristimo. Bilo da se radi o omekšivaču koji bi isparavao prilikom sušenja rublja, sredstvima za čišćenje, kremi za tijelo ili mirisnim svijećama -svakodnevne stvari koje su pune štetnih kemikalija za naš organizam. To smo izbacili iz naših života na način da smo kupili Young Living Start paket koji je u sebi sadržavao difuzor i eterična ulja. Cilj je bio poraditi na tome da nam zrak ne bude presuh, pogotovo zimi, da nam eterična ulja služe kao podrška dišnom sustavu, ali da nam pročiste zrak i budu zdrava alternativa svemu onom lošem što smo do tad koristili.

more less interijer

Bila sam odlučna i uzbuđena kada sam rekla DA paketu koji u sebi sadrži 12 visoko kvalitetnih eteričnih ulja i difuzor. Naručila sam svoj Starter paket!  Young Living kao tvrtku izabrala sam jer sam se prepoznala u njihovoj  filozofiji koja ima za cilj  osvijestiti ljude u korištenju prirodnih stvari kako bi poboljšali svoj život i život svih ljudi oko sebe. Starter paket je prvi korak da iz svog svakodnevnog života izbacimo štetne kemikalije kojima smo na žalost u ovom modernom svijetu puno i previše svakodnevno izloženi.

Bilo da u naše tijelo dospijevaju inhalacijom raspršenih molekula iz zraka ili putem direktne primjene na koži, molekule eteričnih ulja se zbog svoje kompleksne strukture mogu vezati za receptore gotovo svih stanica u našem tijelu i na taj način stimulirati ili inhibirati njihovu aktivnost. Isto vrijedi i za stanice imunološkog sustava. Zato kažemo da eteričnim uljima možemo utjecati na imunitet i raditi na njemu. Eterična ulja se koriste već stoljećima i bila su prisutna puno prije lijekova i čitave farmaceutske industrije. Koristili su ih stari narodi poput Egipćana, Rimljana, Perzijanaca i Germana za zadovoljavanje širokog spektra svakodnevnih potreba, osobito onih koje su se odnosile na promicanje zdravlja i održavanje jakog imunološkog sustava. Osim toga eterična ulja su bila neizostavan dio religijskih i spiritualnih rituala. Eterična ulja imaju specifičan, intenzivan i zdrav miris.  Jeste ste se nekad zapitali kako to da vas neki miris podsjeća na neku osobu ili neku određenu fazu vašeg života? Prema nekim istraživanjima osjet mirisa smatra se prvim razvijenim osjetilom. Kada pomirišite bočicu eteričnog ulja, podražuje se više od 100 milijuna olfaktornih stanica koje onda šalju signal dalje do neurona smještenih u kori mozga koji je usko povezan s limbičkim sustavom za kojeg danas znamo da je odgovoran za projekciju naših emocija i emotivnih odgovora. Iz tih razloga određeni miris u vama izaziva sjećanje na neku osobu ili događaj, te zbog toga ja ulja volim koristiti kao podršku svojim emocijama.  Osim što čine moj dom mirisnim, eterična ulja koristim kao prirodne alternative za održavanje čistoće zraka i površina u  domu, no isto tako eterična ulja ostvaruju izravan pozitivan i blagotvorni učinak na organizam mene i moje obitelji. Harmonija zdravlja i emocija koja je sad prisutna u mojoj obitelji, potvrđuje mi iz dana u dan da su eterična ulja bila  jedna od mojih najboljih odluka u životu.

mila i mama ines

Dakle kao što možete naslutiti eterična ulja puno su više od samih mirisa i njihova primjena u svakodnevnom životu je velika. Ja sam krenula s malim koracima, htjela sam zrak u svom domu učiniti zdravijim i ugodnijim, gdje ćemo udisati čiste prirodne mirise, a na kraju sam se toliko zaljubila da danas koristim eterična ulja na bezbroj način; njima radim svoj serum za lice, roler za podršku dišnom sustavu, svoj parfem, prirodni omekšivač, tablete za perilicu, univerzalno sredstvo za čišćenje, osvježivač prostora i posteljine…

napravi svoj prvi korak