Najslađe je domaće
09. srpnja 2017.

Jedan brzi post s malo teksta i puno slatkih fotografija o ostalim nam dvjema kilama prefinih domaćih kajsija iz Slavonije koje je svekrva poslala prošli vikend. Taman zrele, mekane, sočne, na granici da budu prezrele. Domaćica Sanja me svojim receptom za domaći pekmez od jagoda nagnala da napravim naš od marelica. Oduvijek sam imala predodžbu kao da je to nešto magično. Kako to nastane mramorni kuglof, kako? Kako to mama napravi ajvar, kako? Dok sam ne kreneš u izazov, shvatiš da to uopće nije teško i da uz samo malo truda i prezentacije, i djeci može biti jako zabavno. Jer njima je sve igra pa zašto onda ne bi bilo i kuhanje pekmeza. Dok je Amelie čistila marelice i odvajala koštice, Zara je radila nered po kuhinji. Pekmez smo kuhale sa želinom, svega 15 minuta.

“Mama, a što je to?” “To ti je čarobni prah koji će marelice pretvoriti u pekmez.” “A hoće mene pretvoriti u vilu isto?”

Dizajn etiketa napravila sam na stranici www.canva.com, dok sam se receptom poslužila kod domaćice Sanje. Ako samo malo bolje pogledate, dizajn je doista unikatan, ne samo što smo ga Amelie i ja same osmislile, nego smo i krivo napisale jednu riječ. Tako je Apricot Jam kod nas postao Aprioct Jam. Ali dobro, oprosititi ćete pošto nam je prvi put. Ne bih ja to ni primjetila da mi moja prijateljica Marija nije rekla kad je sve već bilo gotovo i objavljeno. Kako mi je iskomentirala, očito je da su ljepljivi prsti i gladne oči napravili svoje!

I ono najbitnije, uz malo voća isplati se potruditi jer onaj tko cijeni domaće proizvode zasigurno će biti oduševljen ovakvim personaliziranim poklonom kojeg ćete donijeti umjesto popularne ciglice.

Za slatka jutra i usputna doručkovanja, u slast!

                                       

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.