Novi look blagovaonice more less ines

Već neko vrijeme gajim težnju prema minimalizmu, no uz troje male djece i moju ljubav prema dekoracijama i stiliziranju, stan je neumorno zatrpan sitnicama i dekorom, odjećom i dječjom opremom. Trudim se izbaciti većinu nepotrebnih stvari no nije to tako lako. Proučavala sam Marie Kondo metodu, neke komade namještaja prodala, podijelila igračke, no na kraju se opet nekako vrtimo u krug. Ako ništa drugo, dnevni boravak i blagovaonica su definitivno doživjeli tu neku transformaciju prostora koji sad naginje minimalizmu više u odnosu kakav je to nekad bio.

Upravo iz tog razloga sam za promjenu iz blagovaonice maknula police s posterima jer sam htjela neku čistu promjenu. Bar za sad! Tko zna koliko će me to držati jer se uvijek nekako kroz razne kombinacije i uzorke vraćam na hajmo reći neku vrstu mekane eklektike. Koju, koliko god me trenutno privlači minimalizam i jednostavnost, volim i preferiram.

Za početak sam se odlučila na novu boju zida, divne lustere i nove / stare stolice. I sve to u kompletu poprilično je promijenilo cijeli look u blagovaonici. Nakon police s kojih su visile lampice i povremeno se mijenjali posteri i uokvirene fotografije, došao je na red minimalistički prazan zid sive nijanse i to brenda Kalklitir kojeg već neko vrijeme vrlo redovito spominjem na Instagramu. Djelomično zato što smo imali brend suradnju, a djelomično i zato što obožavam njihove boje od vapna, na prirodnoj su bazi, a isto tako imaju i divan feed na Instagram profilu gdje je očigledno da surađuju s poznatim blogerima i influencerima po pitanju uređenja interijera. Škicnite samo malo njihov profil i uvjerit ćete se o čemu pričam. Imaju predivne inspirativne fotke, a o prvom bojanju Kalklitir bojom u našem dnevnom boravku pisala sam u ovom blog post-u pa kliknite ako vas zanima nešto više o boji, metodi, samom brendu, a i cjelokupnom make over-u dnevnog boravka. Nakon što smo izbacili police i lampice, pronašli smo savršenu nijansu, a to je Leo. Suprug je nanosio boju “up and down” metodom kako bi se vidjeli prijelazi i obožavam te nijanse koje se vide iz pojedinačnih kuteva.

Nakon boje, slijedili su lusteri. Vrlo slične takve vidjela sam u Primi no bili su mi preskupi, i to nizozemskog brenda Coco Maison. Lusteri za koje sam bila zainteresirana bili su u izložbenom prostoru dućana, ali ih uopće nisu imali na zalihi, pa sam odustala od njih i saznala od Rajne da slične i gotove iste takve imam za naručiti, i to tri puta jeftinije (s poštarinom) putem Ali expressa! Kad su stigli nisam mogla vjerovati koliko su kvalitetni. Moja ogromna preporuka, a i ostavim vam link na kraju bloga da si ih možete naručiti ako ste zainteresirani.

I posljednje, ono što se desilo neplanirano su Ghost stolice. Već sam ih pikirala neko vrijeme i onda slučajno naletim na njih u showroom-u kod dragih mojih @cvit.happens. Njihov prijatelj ih prodaje. Najveća prednost bila je ta što sam ih mogla prvo dovesti u stan da vidim odgovaraju li mi, pa ih onda naknadno kupiti. I savršeno su se uklopile, a onda kad smo ih još i isprobali! Znači, jako su ugodne, i dosta visoke, čvrste i kompaktne, a nisam imala takvo mišljenje prije korištenja, mislila sam da su manje stabilne.

Tu su još dvije stolice koje valja spomenuti a bitno utječu na cjelokupnu transformaciju. Jedna pripada danskom brendu kojeg jako volim i pratim već neko vrijeme, a radi se o Nofredu. Kad je došao u asortiman dućana Mali zakladi, dobila sam priliku ubaciti Mouse chair junior stolicu u našu kolekciju različitih stolica za blagovaonski stolom. Stolica dolazi već složena, vrlo je čvrsta, koliko je koristimo cca dva mjeseca, bas je kvalitetna, jako je volimo i baš se odlično uklopila.

Među novo / staro postolje pridružila se i stolica od ratana od mojih roditelja, dizajnera Marcel Breuera, koja čeka na svoju renovaciju. Brat ju je uspio djelomično dovesti u red i čeka me još jedna na tavanu moje bake, pa svakako planiram pitati @smetnjak_junk_yard za savjet.

Što vi kažete? Ja vam kažem da ne zaboravite škicnuti po tavanima, podrumima i garažama vaših roditelja, baka i poznanika! Nikad ne znate koja se sve blaga tamo kriju! Mislim da su različite stolice u blagovaonici jedan hrabar potez, koji diže prostoriju i daju joj karakter. Pogotovo kombinacija vintage komada s modernim stolicama. Meni je taj odabir došao spontano, i super mi je kako kroz određeni vremenski period možete lako i bez previše ulaganja zamijeniti pokoju stolicu u blagovaonici i dati joj novu dimenziju.

Ovdje možete vidjeti neke od transformacija naše blagovaonice, napravila sam hashtag #morelessblagovaonica pa škicnite.

Nadam se da vam je ovaj post bio zanimljiv i da ćete uživati u potrazi za novom stolicom, bojom zida ili lusterom!

Uživajte u vikendu,

S ljubavlju

Ines

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.