oliver furniture

Dječja sobica mojih djevojčica prošla je pravu malu transformaciju, i to ne jednom, već nekoliko puta. Pod hashtagom #sekešitumsoba možete naći jedan mali Pinterest raznih kadrova naše sobice koja se mijenjala kako su moje cure rasle. Danas vam pišem mali update. Puno je upita bilo ne temu krevetića na kat, a ja uvijek volim malo isprobati, osjetiti i upoznati stvari koje koristimo prije nego li pišem recenziju ili dajem svoje mišljenje. Tako da mislim da je došlo vrijeme da vam malo napišem nešto više o Oliver Furniture krevetićima koje imaju moje curke u dječjoj sobici. Jučer je izašao jedan prilog o našem stanu u Dom i dizajnu, birali su miks fotografija, starih i novih, i već sam zaboravila na neke stare detalje i kutke našeg stana. Divno je koliko je tu promjena bilo! Od crtanja planina na zidu mojih djevojčica, diy dekoracija koje bih kupila na Hreliću, pa do namještaja s tavana. Sobica je uvijek bila izazov jer je malena, i to svega samo 11 kvadrata.

Prvo je u njoj bila samo Amelie. Kad smo uselili u stan, Zara je imala svega dva mjeseca. Kroz par mjeseci, Amelie se pridružila Zara. Tri godine njih dvije dijelile su malu slatku sobicu punu rozih i bijeli detalja s božurima na zidu. Zatim je došla Mila koje je dobila kutak prvo kod mame i tate, a za nekoliko mjeseci preselila se k sekama. Zatim Amelie kreće u školu, produljivi krevetići rastu, a isto tako u sobu dolazi prvi radni stol. Ubrzo je soba zahtijevala i veći ormar za odjeću, a ono o čemu sam već dugo razmišljala sa sobu mojih cura bio je krevet na kat! Moj brat i ja odrasli smo zajedno u sobi i imali smo krevet na kat. Ja sam spavala gore i obožavala sam taj krevet. I upravo to sam željela svojim curama. Jedan prekrasan krevet na kat, a i da dobijemo u sobi još prostora za jedan ormarić gdje će Amelie držati svoje knjige, a Zara svoje igračke.

Iskreno da vam kažem, Oliver Furniture škicala sam još odavno na Pinterestu i divila se dizajnu. Baš je pravi bezvremenski klasik koji će uvijek biti ne samo krevet, ne samo odmor za vaše klince, ne samo kutak za skrivanje i igranje; već i jedan (a pogotovo ako ste ljubitelj lijepe estetike i dizajna) komad namještaja koji će sobicu učiniti modernom, lijepom, toplom i prozračnom. Prozračnost i jednostavnost, to su riječi kojima bih opisala ovaj krevet. Naša sobica je mala, gledala sam i krevete drugačijih dizajna, ali ne bi toliko otvorili prostor i sobu kao što je to učinio bunk bed. Zanimljivo je da je i filozofija samog brenda sloboda i jednostavnost kao što je i sam život na plaži koji ih je inspirirao kolekcijom Seaside. Tvrtka ima sjedište sjeverno od Kopenhagena gdje se i nalaze predivne pješčane plaže. Druga pak kolekcija Wood koju brend nudi, ističe ljepotu drva i njegove slojeve koji se nalaze u samom drvu. I uistinu ta jednostavnost i estetika samog drva odnosno kreveta je nešto što daje prostoru u kojem se nalazi, da diše i da sve izgleda prozračnije. Je li to zbog elegantnih i jednostavnih linija ili do “otvorenih ograda” ne znam,a li divno je, i obožavam tu njihovu sobicu jer koliko god da je mala, kao da ste ušli u jedno malo carstvo, u jednu malu bajku.

Da ovaj post ne bi bio predugačak, odlučila sam napisati dva. Ovaj će biti samo s fotkama krevetića, a sutra vas čeka još jedan lijepi post s ostalim detaljima iz sobe, jer znam da vas uvijek zanima svaki detalj! Vratimo se mi na bunk bed. Osnivač Oliver Furniture brenda je stolar i dizajner Søren Rørbæk, a brend je osnovan 2003. godine. Osim kreveta možete pronaći i ostali drveni namještaj poput radnog stola, ormarića, stolića, stolica. Estetika i kvaliteta prije svega; to je namještaj kojeg ćete moći poklanjati dalje, koji će naslijediti nove generacije. I to i je smisao i filozofija samog brenda, njihov namještaj je rođen iz ponosne skandinavske tradicije izrade drva, proizvodi su visokokvalitetne izrade, a dizajn diktira specifičnost i funkcionalnost, te su osmišljeni da traju generacijama. Upravo ta nordijska tradicija i dizajn čini ove krevete posebnima. Ubrzo nakon kreveta na kat, stigao nam je i krevetić za Milu. Istog dizajna, samo minijaturan i presladak! Taman smo ga smjestili uz zid između velikog ormara i vrata sobe.

 Sada da vam malo ispričam gdje možete naručiti Oliver Furniture krevetiće i koji su naši dojmovi nakon više od nekoliko mjeseci korištenja. Krevetići su kompaktni, izrazito čvrsti, dodirom nježni (obožavam zaobljene rubove kreveta), a ispod kreveta na kat imati dovoljno mjesta za skladištenje igračaka, što je dodatni plus ako vam je sobica tako tiny kao naša. Ako stavite baldahin, krevetac izgleda kao mala kućica. Letvice na ljestvama su dovoljno široke tako da se ugodno penjati po njima. Isto su estetski elegentnih zaobljenih linija kao i krajevi samog kreveta. Ovo nije jedina varijanta, možete kupiti krevet na kat u kombinaciji kreveta koji je na kat, a dolje imate prostor za igranje ili radni kutak (dakle dolje nema kreveta) pa stavite madrac ili igračke. Nama je ovaj krevet bio pun pogodak jer nam sada sve stane u sobicu koja je uistinu mala, a nemojmo zaboraviti da imamo i školarku koja treba svoj prostor za rad.

U našoj sobici nećete naći zavjese ili neke velike i teške tepihe jer mi Amelie ima astmu i sve mora biti prozračno. Imamo samo jedan tepih u stanu koji je periv u mašini i koji svaki puta iz sušilice izađe kao novi, i to nam je dovoljno da zimi grije guzu kad cure sjede na podu. To vam pričam jer dajem veliku prednost što mogu lako usisati sve što je ispod kreveta, što mi je lako i dostupno, a i što usisivač robot kojeg smo nedavno počeli koristiti u našem domu, lako usiše sve ispod kreveta. Osim toga,ispod kreveta se nalaze kutije s legićima i  kockice. Ono što mi je posebno divno su te drvene nogice koje podižu krevetić od poda, te daju taj skandinavski štih. 

Milin krevetić je također bio pun pogodak. Ona je bilo toliko oduševljena i spremna da se iz kinderbeta preseli u krevet jer je postala “velika cura”, a to je velika stvar za djevojčicu koja ima dvije starije seke. Wood mini junior bed ima predivan ulazak u krevetić koji je otvoren taman da ona može ući, a ostatak ogradice je štiti noću tijekom spavanja. Nije toliko povišen od poda kao krevet na kat i recimo ne stanu nam Lego kutije ispod Milinog kreveta, ali opet imamo jednu vreću s igračkicama koja je manja,  i vrlo je jednostavno usisati prašinu i zavući usisivač.

Oliver Furniture namještaj dostupan je kod @malizakladi i ako ga slučajno ne možete naći na njihovoj stranici, javite im se putem maila ili poruke na Instagramu, vrlo rado će vam odgovoriti na vaša pitanja. Nadam se da ste uživali u ovom postu, a sutra kreće novi blog post s ostatkom detalja iz dječje sobice.

@malizakladi

@oliverfurniture

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.