Priroda sanja, priroda stvara
19. kolovoza 2017.

Kad sam na jednom sajmu naišla na proizvode Kozmetike san, oduševile su me kombinacije sastojaka prirodnih biljaka, miris tih krema, a kasnije nakon korištenja i zahvalnost moje kože. Jer tko ne bi volio med, lavandu ili kakao maslac kao jedne od glavnih sastojaka njihovih krema? Još kad znam da koriste pravi domaći med iz Slavonije i svoje kreme miksaju u svom vlastitom domu, kupljena sam njihovom originalnošću i kvalitetom.

Iz prve su me osvojili maslacom za tijelo od badema i kokosa (obožavam sve s kokosom) i njime sam se mogla mazuckati i po nekoliko puta dnevno koliko me taj jednostavan miris mamio i davao osjećaj opuštenosti, a koža zahvaljivala svojom baršunašću i mekoćom.

Druga dva proizvoda koja redovito koristim mjesecima, su San vitaminska krema za lice i San noćna hranjiva krema za lice.

natural cosmetics krema kozmetika san more less ines mama blogerica parfumerija drogerija home made prirodna krema za lice flatlay rituali   natural cosmetics krema kozmetika san more less ines mama blogerica parfumerija avokado drogerija home made prirodna krema za lice flatlay rituali  

Moje je lice mješovitog tipa kože i te dvije kreme su mi sjele od samog početka. Čak nekad i preskačem jutarnju dozu jer mi je koža u jutro masnija, a kreme su dovoljno bogate i guste. Također rađene po prirodnoj recepturi gdje prevladavaju savršeni spojevi prirode, bez ikakvih parabena, bojila, silikona ili umjetnih mirisa, te nisu testirana na životinjama.

No ovog puta najviše želim pohvaliti njihov Melem za regeneraciju kože i Maslac za tijelo od naranče.

natural cosmetics krema kozmetika san more less ines mama blogerica parfumerija drogerija home made prirodna krema za lice flatlay rituali   natural cosmetics krema kozmetika san more less ines mama blogerica parfumerija drogerija home made prirodna krema za lice flatlay rituali home decor kids decor   natural cosmetics krema kozmetika san more less ines mama blogerica parfumerija drogerija home made prirodna krema za lice flatlay rituali  

natural cosmetics krema kozmetika san more less ines mama blogerica parfumerija drogerija home made prirodna krema za lice flatlay rituali

Melem smo počeli koristili kad su Zaru napali komarci i ispikali ju na bezbroj mjesta te se jadnica od svih tih silnih uboda još i dodatno iščešala i iziritirala kožu. Mazali smo nekoliko puta dnevno, najčešće prilikom mijenjanja pelene, te su ubrzo crvenilo i oteklina splasnuli, a San melem dobio je svoje mjesto na popisu naših svakodnevnih potrepština kojima punimo torbu za osnovno napuštanje stana. Rekla bih da je po teksturi malo manje gustoće od klasičnog zagrebačkog melema kojeg također preferiramo, a mirisa poput ljeta koje podsjeća na zvuk cvrčaka u travi ispod prozora. Zahvalni sastojci koji čine ovaj melem su mješavina gospine trave, nevena, lavande, ulje noćurka, mrkve, maslinovo ulje i kakao maslac. Sjećam se da je ljeti moja majka po uzoru na bake iz Dalmacije redovito obožavala kemijati biljkama koje su joj bile nadohvat ruke, iza dvorišta vikendice. Tu bi uvijek bio neki miks gospine trave, maslinovog ulja i smilja. Tako su i tu, prema tradicionalnoj dalmatinskoj recepturi, a s daškom moderne tehnologije, nastali ovi divni spojevi snažnih i zdravih trava koje tako često zanemarujemo, a tu su nam, kao što već rekoh, nadohvat ruke.

Drugi divan proizvod kojeg sam isprobavala proteklih dana, je maslac za tijelo Čoko naranča, idealan za ljetne dane, a i one nadolazeće jesenje, kad nas je potrebno ugrijati i fino umirišati prije odlaska u krevet.

natural cosmetics krema kozmetika san more less ines mama blogerica parfumerija drogerija home made prirodna krema za lice flatlay rituali čokolljupci čokolada naranđa choco orange body butter   natural cosmetics krema kozmetika san more less ines mama blogerica parfumerija drogerija home made prirodna krema za lice flatlay rituali choco orange body butter maslac za tijelo čokoljupci čokolada naranđa ljeto Tko voli osvježavajuće, a opet čokoladno, mekano i baršunasto, ovo je upravo idealno za njega. Trenutno sam na moru, i pri posljednjem dnevnom ritualu, najviše naravno pridodajem pozornost svojoj koži, kojoj je nakon plaže i neumornog sunca potrebna hidratacija, te snažna, a opet mekana formula koja će ju održati čvrstom i zdravom. Upravo to mi pruža ova osvježavajuća Čoko naranča koja mi daje osjećaj mladenačke zavodljivosti, a koža odiše svježinom i mekoćom. Za sve čokoljupce maslac za tijelo Čoko naranča sastoji se od kokosovog ulja, kakaa, pčelinjeg voska, eteričnog ulja slatke naranče, a pružiti će hidrataciju, obnovu, zaštitu i osvježenje. Posljednji za sada, a meni i najbitniji njihov kozmetički proizvod kojem bih kao mama dala najveću pohvalu, je San dječja krema za njegu i zaštitu kože tj. kako je mi zovemo krema za guzu.

natural cosmetics krema kozmetika san more less ines mama blogerica parfumerija drogerija home made prirodna krema za lice flatlay rituali zašitta kože dječja kozmetika dječja krema toddler kids cosmetic

 

natural cosmetics krema kozmetika san more less ines mama blogerica parfumerija drogerija home made prirodna krema za lice flatlay rituali zašitta kože dječja kozmetika dječja krema toddler kids cosmetic

Koristimo je još od kad je Amelie nosila pelene. Osvježavajućeg mirisa, i onako fino gusta i zahvalna, malo je dovoljno da se razmaže taj tanki sloj koji je potreban za dječju guzu. Ne preferiram puno trackati svoju djecu kremicama, zapravo ih i jako rijetko mazuckam, jedino kada je nužno radi nekih osipa, utjecaja vjetra, sunca i sl. Ova kremica je svaki puta u brzom roku izbrisala crvenilo s guze, povukla osip ili obnovila kožu oko nosića nakon šmrkavih dana. Jedan od glavnih sastojaka su kakao maslac, shea maslac, pčelinji vosak, maslinovo i kantarionovo ulje, vazelin, eterično ulje lavande i ulje čajevca. Uvijek je s nama i dio je osnovne kozmetike koju koristim za moje curke.

Proizvode kozmetike San možete pronaći i u ljekarnama. Vjerujem da ćete im se iz nova oduševljeno vratiti, i kao i ja s nestrpljivošću iščekivati novi prirodni spoj finih krema, kremica i melema.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.