Roćkas u Ikei
17. prosinca 2018.

Ako ste općenito Ikea lover kao ja, a također imate djecu kao i ja, bolje vam je što prije skoknuti do Ikee i rezervirati datum za roćkas. Od sada do petog mjeseca su puni, no nikad ne znaš, možda baš netko odustane i dobijete mjesto. Tako smo mi imali sreće jer sam se prekasno sjetila rezervirati. Vodila me misao da mi je Ikea blizu, pa stignem. Na kraju je skoro ispalo prekasno. Svi vi koji me pratite znate da moj stan sadrži većinu namještaja iz Ikee, da obožavam njihov minimalizam i jednostavnost, da često provodimo vrijeme kod njih kako bi eto tek toliko svratili na hot dog i besplatnu kavu kroz tjedan dok se moje curke igraju u igraonici, ili pak provirili na odjel Kakvo je takvo je jer nikad ne znaš što ćeš naći povoljno, a možda prije svega baš i potrebno, i to za uistinu pristojnu cijenu!

Slavlje roćkasa bazira se na istom principu kao spomenuta Smaland igraonica. Dijete i roditelj dobivaju tetovažu s brojem na ruku, ostavljate svoj broj mobitela i dolazite po njega za dva sata kad roćkas završava. Za razliku od većine rođendaonica koje su zatvorenog tipa i ostavljate klince bez da imate priliku vidjeti kako se odvija roćkas i što oni uistinu rade, ovdje možete popiti kavu s mamama i prijateljicama u restoranu te usput škicati što vaše dijete radi i kako se zabavlja. Meni se to činilo idealno jer nisam bila sigurna hoće li Zara biti zainteresirana i hoće li uopće htjeti ostati pa sam željela biti blizu ako ipak odustane od slavlja sa starijim vršnjacima njene seke slavljenice. No međutim pokazala se kao prava velika cura i uživala u slavlju cijelo vrijeme dok sam ja u miru ispijala kavicu s mamama. Upravo taj dio, ispijala kavicu s mamama. Također veliki plus. Ili pak zašto ne iskoristiti vrijeme za shopping dok vaše dijete slavi roćkas? Ostavite fotić tetama animatoricama, imate i fotke, a vaše dijete neće biti, ako je već u toj fazi, pod dojmom da ga gnjavite i samo smetate jer je ono već dovoljno odraslo i kul. Ono što me se također dojmilo je to što nema puno rekvizita za ono klasično divljanje i skakanje na roćkasima radi kojeg vaše dijete odlazi doma u potpunosti mokro i znojno, već se crta, igraju se razne igre, pjevaju karaoke, sluša se glazba, sjedi se u krugu, upoznaje se s tetama, priča. Ja sam ih došla pozdraviti kad su klopali švedske okruglice i pomfri, a prije tog su pjevali karaoke i uživali u plesnom vlakiću. Birate koju ćete tortu, a za jelovnik su predviđene njihove spomenute klasične švedske okruglice. Ako je dijete alergično na nešto ili je vegetarijanac kuhari će pripremiti nešto drugo. Ikea djetetu daje poklon, što mi je također baš lijep znak pažnje, onako upakirano u papiru za zamatanje; Amelie je dobila plišanu njorku, set košare s plišanim povrćem i voćem,  i set lonaca za kuhinju. Također joj je sačuvan i poklonjen papir na kojem su svi pisali i crtali. Ostatak torte ponijeli smo doma i kad je roćkas završio otišli do blagajne i uz Ikea family karticu platili roćkas 500 kn. Mislim da to zvuči uistinu prihvatljivim, a sa slavljenikom može prisustvovati 20 djece.

Pri završetku roćkasa potrpali smo poklone u kolica za shopping i puni dojmova uputili se doma s nestrpljivošću otvarati poklone. U svakom slučaju, moja velika preporuka! Tete su iznimno simpatične i već neke poznajemo jer se Amelie često igra u Smaland igraonici, a ako vam se sviđa moja preporuka trk u Ikeu rezervirati termin za vašeg malca! I evo nekoliko fotkica da vidite kako se sve to odvijalo. Amelie je za styling izabrala vesticu i haljinicu iz H&M-a, a tenisice iz Mass-a. Ako vas zanima još koji detalj vezan za roćkas slobodno mi se javite!

                žž                                    

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.