Processed with VSCO with hb1 preset

Objavila sam nedavno IGTV kako moj Ivan postavlja tapetu u Amelieinom kutku sobe. Baš je bio dobar feedback, vidim da vam se takve stvari sviđaju, da u njima pronalazite inspiraciju i to mi je beskrajno drago. Kako sam napravila još dosta lijepih fotki taj dan, odlučila sam vam složiti i jedan brzinski blog post. Da se nađe za inspiraciju. Sandberg tapete pratim na Instagramu već jako dugo. Baš su prava inspiracija; surađuju s nekim od meni dražih influencera po pitanju uređenja interijera i stiliziranja, imaju prekrasan izbor različitih boja, uzoraka i nijansi. Kvaliteta je odlična, već drugi puta smo postavljali njihove tapete i Ivan ih je stavio bez ikakvih problema. Na njihovoj stranici imate “Tips and advice” gdje možete pronaći odgovore na sva bitna pitanja; od onih koliko rola mi je potrebno? Koji alati su mi potrebni? Kako postaviti tapetu? Do toga da imate opciju naručiti uzorke, pa na taj način riješiti svoje dileme. Naša tapeta je iz Kids kolekcije  zove se “Morängen Blue”, a inspirirana je livadom na kojoj raste najdivnije poljsko cvijeće. Cvijeće je prepušteno da se uzdiže i raste u visinu kako bi stvorilo osjećaj da sa nalazimo na prostranstvu velike livade;

“Morängen is a wall mural inspired by a particular meadow called Morängen where you will find the most beautiful wildflowers. For this wallpaper, we have incorporated some of the flowers from our popular pattern Lo. Here we have let the flowers grow large to create a feeling of being little out on the big meadow.”

Bila sam jako uzbuđena oko ove tapete i jedva sam čekala da vidim kako će se uklopiti uz Ikein produljivi krevetić, Maileg kućicu, sivi Kalklitir zid  i Mrs Mighetto detalje. Ono što je kod mene bio izazov bilo je da u sobi ne zavlada psihodelija jer vam je već poznato da na drugoj strani imamo već jedan cvjetni zid. Upravo iz tog razloga birala sam tapete s većim cvjetovima.

Drugi jedan predivan detalj kojem sam se također beskrajno veselila je Miss Rose, odnosno kapetanica Rose kako su je svi zvali, čiji je poseban dar bio da može disati pod vodom. Kod nje kao da je voda zrak, a zrak voda, ništa je nije moglo spriječiti da putuje kroz bilo koje okruženje;

“Miss Rose or Captain Rose as everyone calls her, has mastered her gift of being able to breathe under water. As if water were air and air were water, there is nothing to stop her from travelling through any environment. Captain Rose once lived deep, deep down in ocean with the Ocean People until she became one of the Ocean Kids and moved into the super-roomy hold of the S/Y Ocean.”

Miss Rose je iz kolekcije Ocean kids kao i dječje tetovaže koje imamo. Obožavamo brend Mrs Mighetto i sjećam se kada su imali kolekciju s H&M-om, jedva sam čekala upecati pokoji komad. Njihovi posteri su svi gotovo limited edition i kad se rasprodaju to je to. Iza brenda stoje dvije divne žene Malin & Anna. Mrs Mighetto je  švedski brend koji je nastao 2014. godine u Stockholmu. Bajku i priču koje one stvaraju meni oduzimaju dah. Ilustracije ispunjene fantazijom, izmišljenim likovima iz drugačijih bajki u kojima se osjeća misterioznost, magija, nježnost i toplina.

Dobila sam dosta upita za divnu plavo sivu klupicu koju imamo, pa moram i nju spomenuti u ovom postu. Radi se o danskom brendu Nofred. Još od samih početaka mojih skrolanja po Pinterestu, pa kasnije naravno Instagramu, vrlo često naletjela bih na taj divan model tzv Mouse chair. U mom domu možete naći minijaturnu verziju na kojoj vrlo često sjedi moja Mila, a imamo i Nofred stolić koji nam zapravo trenutno služi kao coffee table u dnevnom boravku. Vrlo kvalitetan namještaj, kompaktan, čvrst; stigao nam je složen u kutijama, nismo ga ni morali sastavljati (bonus za tate).  Također imamo i Mouse chair junior koja nam se nalazi za blagovaonskim stolom. Danas sam posebno sretna što imam s njima suradnju i što mi je nedavno stigla i klupica koja se najčešće nalazi u hodniku i služi curkama za obuvanje cipela. Kad nam stan bude pun prijatelja i klinaca, kad imamo neko druškanje, onda je preselimo u dnevni kako bi svi nesmetano na svom mjestu mogli grickati kokice. Osim toga, predivna je za fotkanje i vidjet ćete je još puno puta na mom profilu!

A sad da se bacimo na fotkice novog kutka u našoj dječjoj sobici. Uživajte u vikendu ljudi i tipkamo se!

                                                      Ostavaljam vam za kraj još nekoliko fotki inspirirane Sandberg tapetama!  
@annakubel
 
@more_less_ines
 
@toni_and_levi
 
@ljupka_tanevska
 
@jasminabylund
 
@lilihalodecoration
 
@annakubel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.