sitter session more less ines

Dolaskom Mile na svijet, stalno nešto novo otkrivam. Može biti da je do trendova, ali isto tako bio je puno manji izbor prije sedam godina kad sam bila trudna s Amelie. Tako me nedavno nazvala Tea, i rekla, što kažeš da napravimo s Milom sitter session? Rekla si sitter, a što ti je to? Pitala sam je smješkajući jer sam znala da mi priprema opet nešto neodoljivo i slatko. To je fotkanje predviđeno za bebice koje imaju od prilike 6-10 mjeseci tj. idealno je za bebice koje samostalno sjede, a još nisu prohodale. Ako ste preskočili newborn session i iz nekih razloga i komplikacija niste uspjeli napraviti divne fotke koje će vam jednog dana biti najljepša uspomena, ovo je jednostavnija varijanta. Fotkanje kraće traje, a i bebice su najslađe u upravo ovoj fazi svog odrastanja. Barem meni. Taman kreću prve riječi, zubići, smješkaju se, vesele vam se, istražuju, a opet nisu toliko aktivne da morate stalno trčati za njima. Znači, idealan period za fotkanje! Naše je prošlo divno, trajalo je dosta kratko, i oduševljena sam fotkama. Tea je opet nadmašila samu sebe, a Mila izgleda kao mali anđeo.

Evo još pokoji razlog zašto je sitter session jednostavan, sladak i zahvalan.

Bebica samostalno sjedi

Fotkanje u ovoj pozi  je jednostavno; bebica je namještena, slatka, date joj igračkicu u ruke i stvar riješena! Nekad je položaj u kojem bebica leži nezahvalan i teže ga je pofotkati (haljinica se diže, pelene vire, okreće se na bok; na bušu, teško ju je uhvatiti u baš onakvoj pozi kakvu ste zamislili). Kod Tee je divno što Tea ima prekrasan izbor outfita za bebice (ovo što moja Mila nosi je robica koju nam je Tea posudila samo za fotkanje i preslatka je morate priznati). Osim outfita možete se poigrati i samom scenografijom koja primjerice ovisno o godišnjem dobu, mijenja svoje lice. Ako je sitter u vrijeme Božića, vaša bebica postaje mali vilenjak. Ako je jesen, vaša bebica nosi krunu od lišća. Ako je proljeće, napravite cvjetnu girlandu koja će visiti iza nje na zidu, ili je okružite poljskim cvijećem kojim će se igrati dok se fotkate. Ideja ima napretek!

Nema trčkaranja za bebicom, a i sam session traje manje od sat vremena

Druga super stvar je da beba još ne hoda pa je ne morate loviti i podmićivati čokoladom i bombonima. Njoj je dovoljno nešto novo i interesantno oko nje dok sjedi. A i sam osmijeh koji joj pružate ili pokoji peek a boo izmamiti će joj osmijeh na lice i vrlo lako i brzo nastati će divne fotografije. U toj fazi još uvijek nisu toliko sramežljivi, smješkaju se svima i nemaju izražen strah od nepoznatih ljudi.

Kad pogledate koliko dugo zna potrajati newborn session ovo je stvarno super! Newborn zahtjeva i po nekoliko sati snimanja, od tri do pet. Bebica ima manje od dva tjedna i sve potrebe prilagođene su njoj; od dojenja, presvlačenja, uspavljivanja. Sitter može biti gotov i za 45 minuta. Beba već ima svoj ritam i najbolje je dogovoriti fotkanje u periodu kad je bebica svježa, odmorna i raspoložena za suradnju.

Najslađe su upravo sada

Ne znam što vi mislite, ali jel ima išta slađe od ovih malih slatkih bucmastih nožica, ručica i obraščića? Velikih slatkih očiju, prvih zubića i iskrenog smješkanja?

Evo nekoliko najdražih fotkica nastalih iza Teinog objektiva.

P.S. Pogledajte moje prethodne postove i sessione koje nam je radila Tea. Prvi je bio divan boho session u prirodi, a drugi newborn session gdje je Mila imala samo deset dana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.