Slatko i zdravo!
21. veljače 2018.

Kad sam rodila Amelie dobila sam na poklon od roditelja jednu vrlo poučnu i zanimljivu knjigu, a odnosila se na dječju prehranu. Ono što sam tada naučila u toj knjizi dalo mi je neke osnovne i bitne smjernice koje su se odnosile na preporuku o ishrani, samim počecima kad niknu prvi zubići, dojenju, zanimljivim, a zdravim i jednostavnim receptima za bebe itd… Ono najbitnije što me knjiga podučila je naravno, da je dobra ishrana ključna za rast i razvoj djeteta. Ona je zaslužna za njegov emotivni, mentalni i socijalni razvoj. Iako je važna tijekom cijelog života, posebno je bitna u razdoblju rasta jer omogućava mozgu, kostima i drugim organima da dostignu svoj puni potencijal. Ono što odaberete za ishranu svog djeteta u prvih nekoliko godina izravno će utjecati ne samo na njegov rast, nego i na količinu energije, raspoloženje, otpornost na bolesti, sposobnost usredotočivanja i uspjeh u školi. To je vrijeme najintezivnijega rasta i najvažnije razdoblje u dječjoj ishrani. Tako je primjerice spomenuto da se djetetu prvo daje hrana koja je manje ukusna i fina jer dijete nema percepciju okusa. Mi smo ti koji mu namećemo sok, a ne vodu, ili prvo finiju i ukusniju šljivu, a da prije toga nismo ponudili celer ili brokulu. Moje cure i dan danas najviše vole domaću juhicu. To im je nešto najfinije i vjerujem da su to usvojile od najranije dobi. Ono što me također jako veseli je da vrlo često biraju vodu. Kao i svako dijete obožavaju sokove, ali sok je kod nas u kući nagrada.

Kad smo kod nagrada, ovih dana sam vrlo često viđala po reklamama Biorelu Choco Multi Kids zdrava čokolada za  imunitet djece i baš sam si razmišljala kakvog su okusa. Čokoladnog, naravno! Kao i svaka fina mliječna čokolada, tako i ova, nema razlike. Ili možda ipak ima, i to velike? Ima i zato sam i odlučila da bi Biorela Choco Multi Kids bio odličan izbor za moje curke. Zašto baš ti čokoladni prutići? Kao prvo, čokolada je u pitanju, sva djeca vole čokoladu, i znate kad im dajete takvu vrstu nagrade, da će uveseliti njihove nepce, no ova će čokolada uveseliti i njihov cijeli organizam i imunitet. Sjećate se onog francuskog crtića u kojem se odvijao cijeli svijet u čovjekovom tijelu? Kao klinci smo ga imali priliku gledati. Nešto slično je moj muž ispričao Amelie prije koju godinu. Prezentirao joj je hranu kroz ulogu radnika, policajaca, vojnika i mornara. Mornari naravno žive u vodi i jako su snažni. Vojnici i policajci također su jaki kao i mornari, a posebno bitni jer nas štite od zločestih bića i žive u bjelančevinama, vitaminima i mineralima. Radnici imaju drugu ulogu; oni izgrađuju naše ruke, noge, zube, kosu i žive u ugljikohidratima. Svi oni su nam potrebni i sve moramo jesti. U slatkišima smo napomenuli kako živi malo zločestih bića i kako ih povremeno smije papati da bi radnici, vojnici i policajci imali što raditi, kako bi se mogli boriti i kako im ne bi bilo dosadno, ali da opet ne smijemo pretjerivati kako zločesta bića ne bi pobijedila ona dobra. Ubrzo je Amelie to postala jedna od zanimljivijih igara; pogoditi u kojoj hrani se nalaze koja bića. Jesu li u mrkvi radnici ili vojnici? Je li sladoled radnik ili policajac? Jedno vrijeme smo stalno o tome raspravljali za stolom. Bila je sva euforična pa bi ponosno strpala blitvu u usta, napravila onu facu da joj nije baš fino, ali ne bi skrivala sreću i ponos jer je ona u svoju bušu ubacila policajce koji će je braniti od zločestih bića. Tako smo mi to njoj prezentirali, i kad je bio problem oko jela, ona bi ipak pojela, barem jedan zadovoljavajući dio.

Baš sam sretna što joj sada mogu reći kako u ovoj čokoladi žive jako jako dobra bića i kako je ovo vrlo posebna i zdrava čokolada. Objasnila sam joj da su je osmislili doktori da bi djeca bila još sretnija jer je to zdravija čokolada od one koju smo do sad znali konzumirati. Pa da kažem što Bioreline Choco Multi Kids prutiće čini posebnim. To su dvije milijarde dobrih bakterija, 12 vitamina, a od minerala željezo, kalcij i jod. Preporučena doza je za djecu mlađu od tri godine kao moja Zara pola prutića, a  za starije od tri, cijeli jedan prutić odnosno čokoladica. Svi mi znamo koliko su spomenuti minerali i vitamini potrebni našoj djeci; tako su kalcij i vitamin D potrebni za normalan rast i razvoj dječjih kostiju. Jod je potreban za normalan rast djece, željezo za normalan kognitivni razvoj djece, vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava djece. Sve se to nalazi u ovoj finoj čokoladici i vjerujem da će je vaša djeca zavoljeti. Svi znamo da čokolada potiče dobro raspoloženje i da djeluje kao antidepresiv, a kad još k tome ima i toliki broj dobrih bakterija, može biti samo zahvalan izbor za imunitet vašeg djeteta. Pogotovo sada, u ovo vrijeme redovitih viroza, prehlada i šmrkavih nosića. A ako ima vas trudnica koje čitate ovaj post, također postoji Biorelino Choco Prenatal pakiranje za trudnice, čije čokoladice sadrže 12 vitamina, željezo i folnu kiselinu koji su prijeko potrebni svakoj trudnici.

A najčešća pitanja o Bioreli choco Multi Kids, poput može li se uzimati dulje vrijeme, gdje se može nabaviti, mora li nužno biti u hladnjaku i slično, sve možete pročitati na njihovoj stranici. A ja vam do slijedećeg tipkanja želim ugodnu večer punu dobrih bakterija!

          biorela multi kids   Dijete drži čokoladu, kid holding chocolate  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.