Šumski baby shower i kako ga dekorirati
15. rujna 2018.

Kad dobiješ priliku napraviti baby shower u prekrasnom stanu drage Danijele, ništa ne može izgledati loše! Svaki kutak uređen sa stilom, baš onako kako bih i ja sama ukomponirala detalje. Danijelin termin samo što nije tu i jako mi je drago što sam dobila priliku da budem barem mali djelić cijele priče. Pripremila sam zabavu malom šumskome princu u zemljanim tonovima. Zašto bi nas pomisao na dječaka kojeg se očekuje trebala asocirati samo plava boja. Plava i za djevojčice roza. Nadam se da će se ta klasika kod nas malo proširiti na veću paletu boja. U potrazi za idejama naišla sam na preslatke salvete (možda najslađe koje sam ikad vidjela) kod Lulaoo space. Radi se o medvjediću koji mi je na kraju bio nit vodilja. Jesen je tu, pa zašto onda baby shower ne bi bio u tom stilu? Zašto ne iskoristiti ono što priroda daje u ovom momentu? Tako sam na zelenoj tržnici kupila grane šipka, paprat, bundevice, bršljan, ruže i malo eukaliptusa. Češere s mora imala sam od prije, a iskoristila sam i drvene,rustikalne, neobrađene podloške koje mi je tata odrezao još prije tri godine. Ono što je meni osobno najslađe od svih detalja su mali uokvireni posteri koji su bili svi u istome tonu, kao i kartice na koju su gošće mogle napisati neki savjet za mamu koji je ujedno i uspomena na ovo druškanje.

Sigurno vas zanima još dosta toga s obzirom na to da baby shower kod nas nije još zaživio svoju popularnost. Stoga sam napravila par natuknica, a na vama je hoćete li napraviti party ovog tipa. Evo ih:

  1. Odredite datum i mjesto partyja, složite pozivnice i pozovite goste na vrijeme ( bilo bi super kada bi pozivnice bile u istoj temi baby shower-a). Hoće li party biti prije samog poroda ili biste  ga napravili ranije, za to nema pravila.
  2. Dakle, držite se teme, da sve ima smisla i da je povezano. Tako će baby shower imati još veći šarm i autentičnost.
  3. Kad smo kod teme nju možete provesti kroz dekor od postera, uokvirenih porukica, boje balona, topera za torte i kolače, tanjura, čaša itd. Tako je ovaj baby shower bio u šumskom stilu i Danijela je primjerice nosila jesenju cvjetnu krunu koju sam sama napravila S obzirom se roditelji nisu još odlučili za ime; balon, tortu i macaronse krasio je natpis oh baby, dok vi ako već imate ime, svakako ubacite i personalizirani touch.
  4. Što se tiče slanih grickalica i slastica, napravite neke kanapeiće, bruskete, macaronse, cupcakeove, nešto jednostavno a fino za gricnuti. Piće za osvježenje ako ne i koje fino vino za nazdraviti! I naravno torta, naša je bila dio teme pa je još više zaokružila cijelu priču.
  5. Na baby shower-u igraju se također i razne igre čiji je smisao zabava i smijeh. Na žalost nisam uspjela izrealizirati taj dio, no mislim da je to također jedan simpatičan detalj same zabave.
  6. Što se tiče darovanja i poklona, mislim da buduća mama treba o tome odlučiti, najbolje se s njome dogovoriti što bi njoj značilo, neka sitnica ili pak neki veći i skuplji poklon kojeg možete svi zajedno kupiti, a njoj bi dobro došao.
  7. Odlučite li se s vama ostaviti i klince ( ja sam prije za to da to bude jedna opuštena večer puna ženskih, ne samo majčinskih tema) možete napraviti i kutak za igranje. Mi smo za to iskoristili malenu kućicu koju smo ispunili jastučićima, dekicama i plišanim šumskim igračkicama.

Dodala bih samo, zašto zadnje tjedne trudnoće ne iskoristiti za još jedan party, zar ne?

Evo kako sam to ja dekorirala u šumskome stilu, nadam se da će vam se svidjeti zlatne bundevice, domaće jabukice, moja prva cvjetna kruna za mamu i spoj balona s miksom zelenila. Uživajte!

Za svaki upit stojim na raspolaganju!

 
zlatni i šumski detalji
Salvete, tanjuri i čaše – Lulaloo space , Knjiga Tri prijatelja -Ikea
  kutija sa šumskim dekoracijama  
Dobrodošli na baby shower
Poster, DIY
  vaza sa cvijećem zid od cigli   dekorativni kamen crvena cigla  
ikea zec igračka na kauču
Zeko i bambi, Ikea
 
knjiga kralj sob
Lija, ježić i knjiga Kralj sob – Ikea
  more less ines dekoracija prostora   ines dekoracija baloni  
prozirni balon sa helijem Oh baby
Oh baby balon ispunjen perjem, Valemia
  stol sa zlatnim vazama   natpisi za baby shower   zelena dekoracija stola za jesen   jesenska dekoracija stola  
Kartice za savjete i uspomenu, DIY
     
Lukava lija, mudra sovica i hrabri medvjediću posteri, DIY
 
Kućica po mjeri, Make my room design
   
Jastučići, Dada˛&Rocco
   
Oh baby – Vrhovi za tortu toperi
 
Ti si naša velika avantura poster – DIY
   
Biciklić kinderfeets, Mali zakladi
   
Cvjetna kruna, DIY
         
baby shower torta sa šumskim životinjama
Životinjice s torte, Muller
  stol za baby shower dekoracija     jabuke u zlatnoj kantici  
Zastavice, Dada&Rocco
  torta za šumski rođendan   dekoracija stola za jesen  
macaronsi na drvenoj podlozi
Macarons – handmade cookies
    šumska dekoracija stola za baby shower   Dopadaju li vam se posteri poput Lukave lije, Hrabrog medvjedića ili postera za dobrodošlicu Baby shower-a, stisnite downoload i ukrasite željeni kutak!

Download

Fotografije: Danijela Šola Kušec

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.