DIY Interijer Kids

Šumski baby shower i kako ga dekorirati

Kad dobiješ priliku napraviti baby shower u prekrasnom stanu drage Danijele, ništa ne može izgledati loše! Svaki kutak uređen sa stilom, baš onako kako bih i ja sama ukomponirala detalje. Danijelin termin samo što nije tu i jako mi je drago što sam dobila priliku da budem barem mali djelić cijele priče. Pripremila sam zabavu malom šumskome princu u zemljanim tonovima. Zašto bi nas pomisao na dječaka kojeg se očekuje trebala asocirati samo plava boja. Plava i za djevojčice roza. Nadam se da će se ta klasika kod nas malo proširiti na veću paletu boja. U potrazi za idejama naišla sam na preslatke salvete (možda najslađe koje sam ikad vidjela) kod Lulaoo space. Radi se o medvjediću koji mi je na kraju bio nit vodilja. Jesen je tu, pa zašto onda baby shower ne bi bio u tom stilu? Zašto ne iskoristiti ono što priroda daje u ovom momentu? Tako sam na zelenoj tržnici kupila grane šipka, paprat, bundevice, bršljan, ruže i malo eukaliptusa. Češere s mora imala sam od prije, a iskoristila sam i drvene,rustikalne, neobrađene podloške koje mi je tata odrezao još prije tri godine. Ono što je meni osobno najslađe od svih detalja su mali uokvireni posteri koji su bili svi u istome tonu, kao i kartice na koju su gošće mogle napisati neki savjet za mamu koji je ujedno i uspomena na ovo druškanje.

Sigurno vas zanima još dosta toga s obzirom na to da baby shower kod nas nije još zaživio svoju popularnost. Stoga sam napravila par natuknica, a na vama je hoćete li napraviti party ovog tipa. Evo ih:

  1. Odredite datum i mjesto partyja, složite pozivnice i pozovite goste na vrijeme ( bilo bi super kada bi pozivnice bile u istoj temi baby shower-a). Hoće li party biti prije samog poroda ili biste  ga napravili ranije, za to nema pravila.
  2. Dakle, držite se teme, da sve ima smisla i da je povezano. Tako će baby shower imati još veći šarm i autentičnost.
  3. Kad smo kod teme nju možete provesti kroz dekor od postera, uokvirenih porukica, boje balona, topera za torte i kolače, tanjura, čaša itd. Tako je ovaj baby shower bio u šumskom stilu i Danijela je primjerice nosila jesenju cvjetnu krunu koju sam sama napravila S obzirom se roditelji nisu još odlučili za ime; balon, tortu i macaronse krasio je natpis oh baby, dok vi ako već imate ime, svakako ubacite i personalizirani touch.
  4. Što se tiče slanih grickalica i slastica, napravite neke kanapeiće, bruskete, macaronse, cupcakeove, nešto jednostavno a fino za gricnuti. Piće za osvježenje ako ne i koje fino vino za nazdraviti! I naravno torta, naša je bila dio teme pa je još više zaokružila cijelu priču.
  5. Na baby shower-u igraju se također i razne igre čiji je smisao zabava i smijeh. Na žalost nisam uspjela izrealizirati taj dio, no mislim da je to također jedan simpatičan detalj same zabave.
  6. Što se tiče darovanja i poklona, mislim da buduća mama treba o tome odlučiti, najbolje se s njome dogovoriti što bi njoj značilo, neka sitnica ili pak neki veći i skuplji poklon kojeg možete svi zajedno kupiti, a njoj bi dobro došao.
  7. Odlučite li se s vama ostaviti i klince ( ja sam prije za to da to bude jedna opuštena večer puna ženskih, ne samo majčinskih tema) možete napraviti i kutak za igranje. Mi smo za to iskoristili malenu kućicu koju smo ispunili jastučićima, dekicama i plišanim šumskim igračkicama.

Dodala bih samo, zašto zadnje tjedne trudnoće ne iskoristiti za još jedan party, zar ne?

Evo kako sam to ja dekorirala u šumskome stilu, nadam se da će vam se svidjeti zlatne bundevice, domaće jabukice, moja prva cvjetna kruna za mamu i spoj balona s miksom zelenila. Uživajte!

Za svaki upit stojim na raspolaganju!

 

Salvete, tanjuri i čaše – Lulaloo space , Knjiga Tri prijatelja -Ikea

 

 

Poster, DIY

 

 

 

Zeko i bambi, Ikea

 

Lija, ježić i knjiga Kralj sob – Ikea

 

 

 

Oh baby balon ispunjen perjem, Valemia

 

 

 

 

 

Kartice za savjete i uspomenu, DIY

 

 

 

Lukava lija, mudra sovica i hrabri medvjediću posteri, DIY

 

Kućica po mjeri, Make my room design

 

 

Jastučići, Dada˛&Rocco

 

 

Oh baby – Vrhovi za tortu toperi

 

Ti si naša velika avantura poster – DIY

 

 

Biciklić kinderfeets, Mali zakladi

 

 

Cvjetna kruna, DIY

 

 

 

 

 

Životinjice s torte, Muller

 

 

 

 

Zastavice, Dada&Rocco

 

 

 

Macarons – handmade cookies

 

 

 

Dopadaju li vam se posteri poput Lukave lije, Hrabrog medvjedića ili postera za dobrodošlicu Baby shower-a, stisnite downoload i ukrasite željeni kutak!

Download

Fotografije: Danijela Šola Kušec

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.