Kids

Vintage baby

Već jako dugo ove fotkice stoje i nikako da ih objavim. Najviše se primijeti po Mili koja je tu dva mjeseca mlađa nego danas. Od jedne sam poznanice nedavno dobila upit da joj predložim neke vintage igračkice, robicu i slično što bi poklonila djetetu svoje prijateljice koja voli retro stvari. Nedugo nakon toga dobila sam još par sličnih upita. Mi ih nemamo mnogo ali su mi te igračkice jako drage. Neke su ručno rađene, neke smo pronašli na sajmu, neke smo naručili putem web-a, a neke smo kupili u second hand shop-u. Mislim da ima izbora, samo treba malo više tražiti. A prvo naravno na tavanu kod naših baka, bakine škrinjice su pune slatkih malih blaga. A ako ne na tavanu, onda na Hreliću.

Haljinica koju Mila ima na naslovnoj fotki ovog blog posta kupljena je još za Zaru i to u Second hand-u no Zara je bila još veća beba nego Mila, a pošto su prvi brojevi koje je iznosila bili pravi ljetni jer je peti mjesec prije tri godine bio iznimno vruć, haljinicu nismo nikad obukli. Zato je Mila pozirala kao velika. Ove slike posebno su mi drage jer izgleda poput male lutkice. Kao da je nestvarna koliko je slatka i koliko joj je koža čista. Ako ste fan takvih vintage oblekica, a baš ne preferirate second handove (ova haljinica je btw iz H&M-a, a platila sam je 5 kn) ima jedna jako draga baka na Instagramu koja plete prekrasne stvari.  Od nje smo dobili papučice i kombinezon. Možda ga se i sjećate; bio je story Mile u moses košari kako u njemu slatko spava. Škicnite je njen profil @lasmariaszagreb, naći ćete krasne komade!

Ručni rad Marie Marthe, Instagram profil: @lasmariaszagreb

 

Moses košara, Moja mala sobica, kombinezon: @lasmariaszagreb

 

Haljinica, Second hand

 

 

Dekica, Dada&Rocco

 

Trakica za glavu s kožnom mašnicom, Mia and Mika

 

 

 

Također preslatke vintage igračkice radi Nena Dolls. Naš dom krase prekrasni medvjedići, s mašnama oko vrata, maca sa suknjicom od perlica i jednorog. Jednorog je na drvenom štapu i idealan je za sve princeze kojima su klasični rozi i bijeli jednorozi već pomalo dosadili.

 

 

 

Ako volite pletivo koje je sada in, prvo pronjuškajte tavan, pa Hrelić. Mi imamo pletenu stolicu s tavana i pletena kolica sa sajmišta, dok smo Olli Ella košaru s kotačićima nedavno nabavili kod Moje male sobice koja također nudi preslatke babuške i drveni Čovječe ne ljuti se.

 

 

Olli Ella košara, Moja mala sobica

 

Babuške, Moja mala sobica

 

Čovječe ne ljuti se, Moja mala sobica

Slatke lutkice s vintage oblekicom i očima poput pravih, nude u Choconillas shopu. Lutkice su vrlo kvalitetne, ručno rađene u Španjolskoj, postoje razni modeli, od novorođenčeta, do bebica tamnije puti; prestaju plakati stavljanjem dude u usta; imaju čak i zakačku za dudicu da se ne izgubi, te dodatke poput čizmica i torbica, ručno rađene. Odjeća modela koje imaju moje curke su retro. Divne plišane zečiće brenda Jellycat također možete naći kod Choconillas. Tu je i naša prva grickalica žiraficu Sophie za kojom Milin interes iz dana u dan raste. Zatim lubenica Oli and Carol koja je od kaučuka i prirodne je boje. A nedavno sam naišla i na divne macrame grickalice i držače za dudu koje radi divna Jessica, na Instagramu pod imenom Adria knots.

 

Llorens lutkice, Choconilas

 

 Jellycat, Choconillas

 

 

 

Sophie la Grafe, Mali zakladi

 

Grickalica lubenica, Oli & Carol

 

Zakačka za dudu, @adriaknots

 

Macrame grickalica, @adriaknots

Postoje i vintage izgleda dude od kaučuka za kupiti, drveni jednostavni češalj za bebu kojeg sam pronašla u dm-u, a preslatke mokasinke od prave kože možete naći kod simpatične Mia and Mika, kako i slatke trakice za glavu s kožnim mašnicama.

Slinček, @windelkuchen

 

Mokasinke, Mia and Mika

 

Sophie la girafe grickalica, duda Hevea, Mali zakladi

 

Drvena četka, DM

 

Eto nadam se da ste dobili bar pokoju novu ideju ako ste ljubitelji ovakvih igračkica. Većinu ste već vidjeli na mom profilu na Instagramu no ovako sve na jednom mjestu zgodno izgleda, a i bila bi šteta ne objaviti fotke moje male Mile u preslatkoj vintage haljinici. Do sljedećeg tipkanja posjetite Hrelić ili bakin tavan i vjerujem da ćete sigurno naći neku sitnicu!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.